Cinci pescării au primit dispozitive care alungă delfinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONG Mare Nostrum va amplasa 50 de dispozitive acustice pe plasele de pescuit, care vor ţine la distanţă delfinii. Cinci pescării vor primi gratuit aceste instrumente.

De la începutul lunii mai, 80 de delfini au eşuat pe litoral, după ce au fost capturaţi în plasele de pescuit. Pentru a evita apariţia noilor cazuri, ONG Mare Nostrum va monta pe plase de pescuit aceste instrumente, care emit unde sonore insesizabile.

Acţiunea Mare Nostrum face parte din proiectul „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor”,  demarat în 2009. El urmăreşte informarea cetăţenilor cu privire la ameninţările care îi vizează pe delfini, dar şi reducerea numărului de mamifere capturate accidental, prin sprijinirea pescarilor. Proiectul este co–finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară 4, având valoarea de 669.930,17 lei.

Tel-verde pentru sprijinirea delfinilor

Mare Nostrum mai anunţă că, pe site-ul www.delfini.ro, oricine poate anunţa prezenţa delfinilor eşuaţi, în timp ce agresiunile asupra mediului marin şi costier, dar şi situaţia delfinilor, pot fi semnalate în perioada până în luna septembrie, sunând gratuit la 0800 800 078. Apelurile vor fi direcţionate către Direcţia Apelor-Dobrogea Litoral şi Garda de Mediu.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite