VIDEO Femeie din Satu Mare, reţinută pentru înşelăciune. A câştigat 85.000 de lei profitând de disperarea unora ce cautau locuri de muncă în străinătate

VIDEO Femeie din Satu Mare, reţinută pentru înşelăciune. A câştigat 85.000 de lei profitând de disperarea unora ce cautau locuri de muncă în străinătate

Mascaţi  FOTO Adevărul

Poliţiştii au reţinut, în urma unor percheziţii la trei societăţi comerciale din Cluj, o femeie bănuită de înşelăciune. Lua bani de la oameni promiţându-le locuri de muncă în străinătate. Valoarea prejudiciului se ridică la circa 85.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au descins, joi, 10 august, la sediul unor societăţi comerciale din Cluj-Napoca unde s-au încheiat contracte de intermediere pentru muncă în străinătate pentru mai mulţi oameni.

În urma mandatului de percheziţie emis, oamenii legii au găsit şi au ridicat circa 4.000 de contracte, dar şi alte înscrisuri, calculatoare şi baze de date.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că, prin publicarea de anunţuri cu locuri de muncă disponibile în Germania şi Austria, persoanelor vătămate le era prezentată ca adevărată împrejurarea mincinoasă că, dacă vor achita în contul celor trei firme sume cuprinse între 550 de lei şi 700 de lei, vor pleca la muncă în cel mai scurt timp. Profitând de dorinţa persoanelor vătămate de a pleca la muncă cât mai curând, precum şi de faptul că majoritatea din acestea nu citeau condiţiile contractelor de mediere  şi de secretariat încheiate cu cele trei societăţi, administratorul  de fapt al celor trei firme, menţinea în eroare clienţii că vor pleca la muncă, până la expirarea perioadei precizate în contratele de mediere, după care firmele erau radiate pentru a li se pierde urma“, precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

Analizând dovezile, procurorul a dispus ca o femeie de 43 de ani, din comuna Păuleşti, judeţul Satu Mare, să fie cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Prejudiciul - sumele plătite de oameni care au apelat la serviciile celor trei societăţi comerciale - creat de femeie se ridică la aproximativ 85.000 lei.

„În baza unui mandat de aducere, femeia a fost prezentată la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, faţă de aceasta fiind dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. De asemenea, la sediul poliţiei au fost conduse alte 10 persoane, pentru a se stabili gradul de implicare al acestora în activitate infracţională“, adaugă purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Adrian Ştefan.

În această misiune, poliţiştii clujeni au beneficiat de sprijinul colegilor de la IPJ Bihor şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

„Adresăm rugămintea persoanelor care au fost victime ale acestui gen de infracţiune şi nu au depus plângere să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj din Cluj-Napoca, strada Traian nr. 27“, mai spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Mai puteţi citi:

Bărbat de 63 de ani, din judeţul Cluj, rănit grav după ce a intrat pe contrasens, a lovit un autocamion şi apoi a fost proiectat într-un alt autocamion

 

 

citeste totul despre: