FOTO Bradul care arde, un cadou de la „zânele“ ce aduc Crăciunul la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un brad cât o carte de mare, din parafină, verde, cu crengi albite de omăt, beteală aurie, cu daruri împachetate în roşu, este o alternativă la bradul din pădure. Ideea unui astfel de cadou le aparţine unor patru clujence ce-şi zic Lumânăresele. Brăduţul lor se trece mai ceva ca pâinea caldă deşi costă 90 de lei. Anul ăsta au scos un alt model pe piaţă: un brăduţ mai mic, alb-auriu, cât mouse-ul de la calculator de mare.

„Brăduţul verde, cu cadouri pictat e cel mai vândut produs şi anul ăsta, nu numai în 2012. Am vrut să facem lumânări pentru tot timpul anului. Atunci ne-a venit ideea să facem brăduţi, oameni de zăpadă şi Moşi. Dacă anul trecut am lansat pe piaţă bradul verde, cu cadouri pictate, anul acesta am creat un brăduţ nins, alb la culoare, care se potriveşte la orice“, explică Ruxandra Sâna, proprietara firmei cu nume de poveste, „Lumânesele“.

Bradul alb şi cel verde se vând nu numai în Cluj, la mall-uri şi online, ci şi la Mediaş, Buzău şi în Capitală. Acolo, în buricul târgului, pe Calea Victoriei, printre porţelanurile de lux ale magazinului Azay (ale căror produse sunt folosite şi de Casa Regală a Marii Britanii) sunt şi brăduţii făcuţi la Cluj.

image

Brăduţii sunt făcuţi din parafină adusă din Austria ori Germania. Pentru topirea parafinei se folosesc cazane speciale. Din cazane, parafina ajunge în matriţe, apoi micile creaţii se scufundă în pigmenţi coloraţi, după care sunt pictaţi. La bradul verde se lucrează şi trei zile.

Muncă în echipă

Lumânăreasa şefă este Ruxandra Sâna (29 de ani), iar ajutoarele ei - Maria (23 de ani) care este mâna ei dreaptă, Marieta (o doamnă peste 50 de ani) care este "mâna de aur", ea pictează într-un stil sofisticat lumânările având în spate experienţa de la fabrica de porţelan Iris din Cluj şi Teodora care răspunde de partea de producţie şi, când are timp, scrie caligrafic pe lumânări.

image

Totul e muncă în echipă, fiecare vine cu idei, unul ştie face ceea ce nu se pricepe celălalt.

Lumânările lor aduc a basm, iar felul în care prind viaţă din ceară seamănă, simplist descrise, cu secvenţele de desene animate în care spiriduşii Moşului colorează jucăriile şi pregătesc sacul cu daruri. Fără nuiele, evident.

Mai puteţi citi:

FOTO Lumânăresele. Zânele care aduc magia Crăciunului din lumea lumânărilor

EXCLUSIV FOTO Cum poţi promova un oraş cu ajutorul lumânărilor. Proiectul a două branduri clujene, I love Cluj şi Lumânăresele

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite