Încasările la bugetul Clujului, în creştere - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Ziarele locale apărute sâmbătă scriu despre creşterea încasărilor la bugetul Clujului, dat şi despre noile curse feroviare care vor lega municipiul Cluj-Napoca de Budapesta, Craiova sau Bucureşti.

Încasările la bugetul Clujului - în creştere. După ce încă din septembrie a.c. încasările la buget în judeţul Cluj au început să crească uşor faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, tendinţa s-a menţinut şi chiar s-a consolidat şi în luna noiembrie. Astfel, în luna noiembrie 2009 la bugetul de stat s-au încasat 158,1 milioane de lei, cu 13,9 la sută mai mult decât în noiembrie 2008. La bugetul asigurărilor de stat s-au încasat aproape 88 de milioane de lei, cu cinci la sută mai mult decât în aceeaşi lună a anului precedent. Singurele componente ale bugetului total consolidat care sunt încă mai mici decât în perioada similară a lui 2008 sunt fondul naţional unic al asigurărilor de sănătate, unde s-au încasat, în noiembrie 2009, peste 32 de milioane de lei, cu 10 la sută mai puţin decât în noiembrie 2008, şi bugetul asigurărilor de şomaj, unde încasările din noiembrie 2009 sunt cu 37 la sută mai mici decât în noiembrie 2008, de sub trei milioane de lei. Detalii în Făclia de Cluj.

Curse noi din Cluj spre Budapesta, Bucureşti şi Craiova.  Noul mers al trenurilor de călători, care va intra în vigoare de mâine, pregăteşte noi rute feroviare pentru călătorii care pleacă din Gara Cluj-Napoca. Reprezentanţii Regionalei CFR Călători Cluj estimează o creştere cu 5% a numărului de călători ca urmare a introducerii, începând de duminică, a unor noi curse feroviare spre Bucureşti Nord, Craiova şi Budapesta Keleti. în total, Regionala CFR Cluj are prevăzute, pentru următorul an, în graficul de circulaţie 298 de trenuri. Pe larg, în Ziua de Cluj.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite