Poliţia Comunitară verifică câte semnături au fost falsificate în cazul desfiinţării locului de joacă din Mănăştur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desfiinţarea parcului de joacă de pe strada Grigore Alexandrescu , pe baza unor semnături false, este caz penal, a recunoscut primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Poliţia Comunitară verifică despre câte semnături false este vorba.

Un loc de joacă din Mănăştur, de pe strada Grigore Alexandrescu, de la numărul 10 şi 12, care exista de 40 de ani şi care fusese recent modernizat, a fost desfiinţat zilele trecute de municipalitate pe baza unei petiţii semnate de 69 de persoane.După ce parcul a fost demolat, unii vecini din zonă acuză că pe lista trimisă primăriei au fost falsificate semnături.   

Mănăşturenii erau nemulţumiţi de gălăgia făcută în timpul nopţii de către tinerii care se adunau aici. După ce Primăria a făcut publice numele celor care au cerut desfiinţarea locului de joacă au apărut probleme. Pe listă apar numele a două persoane decedate. „S-au adunat semnături de la cel puţin 30 de persoane care nici măcar nu erau afectate de locul de joacă, deoarece nu aveau geamuri pe acea parte. Am fost şocată să constat că pe listă apar două persoane decedate de ani buni: Dârjan Ileana şi Mureşan Anastasia. Unul din apartamente este nelocuit. Semnatara de la apartamentul 48, de pe Grigore Alexandrescu, nr.10, Sociră Rodica este plecată în Grecia", a declarat Elena Neagoe, care locuieşte în zonă. La numărul 12, la apartamentul 48, Simona Gliga (81 de ani) spune că în locul ei a semnat strănepotul, un minor de 15 ani.

Locatarul de la apartamentul 53 recunoaşte că nu era afectat de gălăgie, dar că a semnat din „solidaritate". Cei nemulţumiţi de desfiinţarea locului de joacă acuză autorităţile că nu au verificat în niciun fel identitatea semnatarilor, însă s-au grăbit să desfiinţeze parcul. „A fost iniţiativa câtorva vecini mai în vârstă, deranjaţi de gălăgia făcută de cei mici. Nu am fost consultaţi. Deşi am patru geamuri înspre locul de joacă, nu mă deranja. 160 de apartamente din zonă ar fi trebuit să aibă dreptul la o opinie, nu doar 69", a declarat Ana-Maria Geczi, care locuieşte pe strada Grigore Alexandrescu, numărul 10.

Semnături false

Cei care s-au trezit cu semnătura falsificată se gândesc să sesizeze poliţia.  „Am avut surpriza să mă regăsesc printre semnatari, deşi mie nu mi s-a adus nimic la cunoştinţă. Mi s-a falsificat semnătura", a declarat Andrei Biro, un clujean care locuieşte pe strada Grigore Alexandrescu, la numărul 12.  Monica Vlădean, una dintre persoanele care au întocmit lista, respinge acuzaţiile. „Aştept să mă dea în judecată. Nu au decât să facă expertiză grafologică. Era de nelocuit, din cauza gălăgiei. Se adunau tineri aici, care beau bere şi  ascultau muzică", a explicat clujeanca.

Primăria face noi verificări

Reprezentanţii primăriei spun că au luat decizia în urma sesizărilor de disturbare a liniştii publice pe timp de noapte. „Sancţiunile contravenţionale aplicate pentru acte de vandalism şi perturbarea liniştii publice nu au dus la rezolvarea problemei", au declarat reprezentanţii municipalităţii. „În astfel de cazuri, primăria are datoria să verifice veridicitatea semnăturilor", a explicat Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Primarul Sorin Apostu spune că cei care au falsificat semnăturile vor răspunde penal, odată ce va fi finalizată ancheta.

Apostu dă vina pe locatari

După ce au demolat locul de joacă fără să verifice veridicitatea numelor înscrise pe listă, reprezentanţii municipalităţii încearcă acum să remedieze eroarea.Mai mult, edilul-şef dă vina pe locuitorii din zonă care nu au luat atitudine în acest caz şi nu au protestat faţă de desfiinţarea locului de joacă.

"Asta se întâmplă când oamenii îi lasă pe unii mai agresivi în faţă. Am dat şi exemplul parking-ului de pe Aurel Vlaicu unde zece oameni au facut legea pentru circa 200.Şi în cazul locului de joacă, nimeni nu a sărit să spună stop, locul este bun, nu vrem desfiinţarea lui! Vrem să arătăm că aceia care umblă cu semnături false, cei care se erijează în rolul de «justiţiarii blocurilor» pot răspunde penal şi am făcut o sesizare la Poliţie", a explicat primarul Sorin Apostu.

Potrivit acestuia, Poliţia comunitară va merge la fiecare apartament în parte şi va întreba locatarii dacă au semnat. "Puteam ajunge aici doar dacă provocam această situaţie. Vom lua o decizie după ce vom afla ce îşi doresc locuitorii din zonă", a conchis primarul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite