Cluj: Prima zi la primul Liceu Cambridge din afara capitalei
0Elevii clasei a IX-a a Şcolii Internaţionale Cluj vor deveni peste patru ani, prima generaţie din Cluj cu atestat Cambridge. Astăzi a avut loc festivitatea de inaugurare a primului liceu acreditat Cambridge din afara Bucureştiului şi al doilea din ţară. Absolvenţii acestuia vor primi atestat Cambridge valabil în 180 de ţări
Festivitatea de începere a noului an şcolar la Şcoala Internaţională Cluj a avut loc începând cu ora 9.00. Parcarea şcolii a fost înţesată de maşini de lux aparţinând părinţilor care au venit alături de copii la eveniment.
Îmbrăcaţi în uniforma instituţiei de învăţământ, cu flori în mâini şi radiind de fericire, micuţii de clasa I au fost „vedetele“ evenimentului. Aceştia au fost întâmpinaţi cu aplauze călduroase atât de părinţii, vizibil emoţionaţi, cât şi de colegii mai mari, care astfel le-au făcut o primire frumoasă în „familie“.
Clasa a IX-a - clasă Cambridge
Odată cu deschiderea oficială a noului an de studiu, Şcoala Internaţională Cluj a lansat oficial şi primul liceu acreditat Cambridge din afara Bucureştiului.
Prima generaţie de elevi care va beneficia de renumitul atestat al universităţii britanice vor fi actualii elevi de clasa a IX-a. Elevii au fost felicitaţi de managerul şcolii, Simona Baciu, pentru performanţa de a reuşi la admitere, după care părinţilor le-au fost prezentate care sunt avantajele deţinerii unui atestat Cambridge.
„E o nouă abordare, modern, a învăţământului, una axată pe dezvoltarea personală a elevului. Pe parcurs la copii se dezvoltă dorinţa de a învăţa. La admitere la universitate, absolvenţii de şcoală internaţională şi deţinători de atestat Cambridge vor avea prioritate. Nu va fi nicio deosebire faţă de cei care termină în alte ţări“, a arătat Simona Baciu, fondatoarea şi managerul Şcolii Internaţionale.
Atestatul Cambridge eliberat la finalul studiilor este recunoscut în 180 de ţări şi ţine loc de Bacalaureat. Conducerea Școlii Internaționale a investit aproximativ 60.000 de euro pentru dotările necesare acreditării Cambridge. Elevii vor avea minim 27 de ore predate în limba engleză, atât de profesori români cât şi străini.
Taxa de şcolarizare este pe măsură, respectiv 1.595 de lei, sensibil mai mult decât salariul mediu net pe economie în judeţul Cluj.
„Copilul meu este egalul oricărui copil din lume“
Andreea Berari, mama unui elev de clasa a IX-a la liceul acreditat Cambridge se arată încântată de noul program. „Pentru noi este un drum pe care l-am început odată cu şcoala generală şi continuând, acum, cu liceul. Prin Cambridge, copilul meu are şansa de a fi egalul oricărui copil din lume“, a declarat clujeanca.