Cum faci cele mai pufoase clătite. Secretul desertului delicios, ce pui în compoziţie ca să iasă perfecte
0Un deseert simplu, delicios, dar care, de multe ori pune probleme gospodinelor care îl prepară. Clătitele se fac din puţine ingrediente, dar cu mare grijă. Consistenţa compoziţiei, dar şi faptul că nu se adăugă zahăr sunt punctele forte ale celor mai bune clătite.
Reţeta unui desert gustos, altfel decât preparatul clasic în care umplutara constă în gem sau dulceaţă, ne este oferită de o învăţătoare din Bărăgan. Gela Dumitrache, din comuna Unirea, pasionată de arta culinară găteşte tot felul de bunătăţi, iar reţetele, alături de secretele gătitului, pot fi descoperite pe blogul culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.
Pentru clătite am folosit:
250 grame făină
250 ml lapte
250 ml apă minerală
5 ouă mari
un praf de sare
3 linguri de ulei, dar şi pentru uns tigaia.
Pentru umplutura clătitelor:
2 pere mari, aromate
25 grame unt
400 grame căpşune
4 linguri zahăr brun
baton de scorţişoară
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron încăpător pe rând, făina cu ouăle, apoi am adăugat laptele, apa minerală, sarea, uleiul. Trebuie să iasă un amestec gros ca o smântână, atentie, curgător! Acest aluat se toarnă cu polonicul într-o tigaie adecvată, unsă în prealabil cu ulei ( facem asta la fiecare clătită).
După ce se pune compoziţia în tigaie se întinde pe toată suprafaţa printr-o mişcare circulară a mâinii, se lasă să se coaca pe o parte , apoi se întoarce şi pe cealaltă, eu prin azvârlire reuşesc asta, se poate face şi cu o paletă.
Pentru sos, perele se curăţă de coajă, se toacă cubuleţe, apoi s epun într-o tigaei cu untul, batoanele de scorţişoară, zahărul brun şi se călesc 10 minute. Perele trebuie alese din cele moi care să lase zeamă.
Când se leagă puţin sosul se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se taie cubuleţe şi căpşunile, între timp s-a mai răcit sosul şi începem să umplem clătitele.
Luăm fiecare clătită, o aşezăm pe un platou , întindem puţin sos cu pere cu tot şi apoi asezam bucăţi de căpşuni, rulăm…Poftă bună!
Vă recomandăm şi:
Cum se prepară adevărata pastă de roşii. Secretul celei mai bune reţete de bulion, fără conservanţi