Cele mai puternice „sucuri-detergent“, perfecte pentru curăţarea grăsimilor şi întărirea sistemului imunitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucurile naturale, sănătate curată FOTO santejunior.ro
Sucurile naturale, sănătate curată FOTO santejunior.ro

Sucurile din fructe şi legume proaspete potolesc setea, hidratează organismul şi protejează împotriva microbilor. În plus, pot fi folosite în curele de slăbire pentru că topesc rapid grăsimile.

Grepfruitul împiedică dezvoltarea tumorilor

Grapefruitul este un detoxifiant puternic care ajută organismul să scape de microbii dăunători şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, grapefruitul stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor.

“Grapefruitul este un detoxifiant natural care acţionează asupra sistemului digestiv şi a ficatului. Acţiunea sa de detoxifiere se combină în mod armonios cu un efect puternic de oprire a dezvoltării bacteriilor, ciupercilor, paraziţilor şi virusurilor", detaliază dr. Cătălin Luca, specialist în medicină internă, cu competenţe în apifitoterapie.

Grapefruitul mai conţine substanţe fitochimice protectoare care îmbunătăţesc imunitatea şi stimulează vindecarea rănilor.

calarasi grapefruit
Grapefruitul este util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară, e un stimulent excelent al digestiei şi al eliminării reziduurilor, un stimulent al metabolismului grăsimilor şi foarte util pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge”, explică dr. Cătălin Luca, specialist în medicină internă, cu competenţă în apifitoterapie.

Specialiştii spun că grapefruitul este un remediu antistres şi este un ingredient cheie al producţiei de serotonină, cunoscută drept „hormonul fericirii”. Sucul de grepefruit abundă în vitamina C, ajutând la arderea grăsimilor. Acelaşi rol îl are şi acidul acetic conţinut de oţetul de mere.

Rodia ajută la eliberarea toxinelor

Rodiile au un conţinut bogat de polifenoli, antioxidanţi care ajută la eliberarea toxinelor din organism, dar care accelerează şi metabolismul, grăbind arderea grăsimilor, mai ales a celor care formează "colăceii" de pe burtă.

calarasi rodie

Acest suc dulce-acrişor are şi beneficiul de a scădea apetitul, au constatat cercetătorii americani de la universitate din California.

Roşia, un puternic anitoxidant

Roşiile conţin biotină, care mai este cunoscută şi drept vitamina B7, sursă de energie pentru organism, astfel încât acesta să aibă forţa necesară să ardă grăsimile. De asemenea, roşiile sunt bogate şi în crom, care stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că împiedică formarea de depozite de grăsime.



Cu un bogat conţinut de sodiu, potasiu, calciu şi magneziu, sucul de roşii este un puternic detoxifiant şi anti-cancerigen. Sucul de rosii este o sursă importantă de vitamine, minerale şi antioxidanţi puternici şi conţine cantităţi mari de vitamina A şi C. Aceste vitamine stimulează sistemul imunitar, reducând efectele nocive ale radicalilor liberi. Un pahar de suc de roşii oferă peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C.

calarasi rosie
“Sucul de roşii are efecte deosebit de importante în reglarea colesterolului, protejarea inimii, la stimularea digestiei, dar ajută şi la întărirea sistemului imunitar”, spun specialiştii.

Merele, esenţiale pentru o digestie bună

Şi merele se numără printre fructele care pot fi consumate aproape fără restricţii, deoarece sunt un adevărat remediu pentru diverse afecţiuni şi fac minuni în curele de slăbire.

Un suc de mere în care ai adăugat puţină scorţişoară topeşte depozitele de grăsimile. Scorţişoara ajută la accelerarea metabolismului, iar merele sunt bogate în fibre, esenţiale pentru o digestie bună.

calarasi mar

Vă recomandăm şi:

Top 5 cele mai benefice sucuri de legume. Care este combinaţia-elixir capabilă să energizeze organismul în 15 minute

Planta care ne scuteşte de cardiolog. Cum se poate transforma păducelul din aliat fidel în duşman feroce al inimii bolnave

Planta-minune care tratează depresia şi scade colesterolul. Ce alte miracole pentru sănătate mai produce „regina florilor“ - sfaturile medicilor

Ceaiul de tei, un excelent medicament, poate deveni toxic. De ce este interzis bebeluşilor, gravidelor şi şoferilor şi cum se prepară corect - explicaţiile medicilor

Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite