Cele mai frumoase trasee de bicicletă din Călăraşi: Sălbăticie şi aventură pe două roţi la malul Dunării
0Cele mai frumoase trasee de bicicletă şi unul de pescuit au fost deschise la Călăraşi, într-un inedit proiect turistic. Astfel, ţara noastră va exploata un nou segment al pieţei turistice, menit să atragă pasionaţii de sport, la malul Dunării.
Patru trasee de cicloturism, care se adresează atât cicliştilor de şosea, cât şi cicliştilor amatori de offroad, dar şi un traseu de pescuit pentru a promova frumuseţile Dunării, sunt disponibile în judeţul Călăraşi. Cele patru trasee de ciclism au distanţe cuprinse între 46 şi 50 de km, au un nivel scăzut de dificultate şi pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între 4 şi 7 ore.
Amatorii de cicloturism vor putea admira peisajele unice ale zonei, vor putea vizita muzee, târguri ale producătorilor de artizanate, magazine de biciclete şi se pot caza în hoteluri sau zone de camping special amenaje pe traseu.
Pasionaţii de pescuit vor putea folosi traseul special creat în cadrul noului program turistic, care se întinde pe o distanţă de 18 km, de la Călăraşi până la Vicina.
Cele mai frumoase trasee de bicicletă: Sistem de reţea locală
Toate traseele au un grad scăzut de dificultate, fiind gândite într-un sistem de reţea locală. Astfel, ele vor fi accesibile pentru orice persoană care doreşte să petreacă de la câteva ore până la câteva zile în judeţul Călăraşi. Distanţele sunt cuprinse între 35-50 km şi traseele comunică între ele.
Un element inedit, care vine în ajutorul turiştilor, este că fiecare traseu are un tur virtual care poate fi parcurs online, iar indicatoarele de pe trasee au integrate coduri QR. Daca vă opriţi în dreptul acestora şi le scanaţi, veţi fi direcţionaţi către pagina traseului respectiv, putând astfel să accesaţi informaţiile importante ale lui.
De asemenea, există şi o hartă interactivă cu traseele şi obiectivele turistice, producătorii locali pe care să îi vizitaţi, locurile de cazare, agrement, masă şi camping.
Cele mai frumoase trasee de bicicletă: C1-Căscioarele-Mănăstirea
Traseu de şosea, de 48 km, de-o zi sau de două, depinde de cât de mult timp aveţi în plan să petreceţi în această zonă.
Cele mai frumoase trasee de bicicletă: C2-Mănăstirea-Călăraşi
Este un traseu uşor, de 47 de km, profil plat, pe Drumul Naţional 31, care leagă Olteniţa de Călăraşi. Îl puteţi străbate în 4-7 ore, în funcţie de viteza cu care doriţi să descoperiţi locurile şi oamenii. Desigur, puteţi petrece chiar şi două zile aici, optând pentru una dintre posibilităţile de cazare la cort sau în gospodăriile localnicilor, bucurându-vă de o masă delicioasă şi poveşti din vremuri vechi şi noi la producătorii locali din zonă.
Cele mai frumoase trasee de bicicletă:C3-Olteniţa-Dorobanţu
Pe lângă Argeş, Dunăre şi Mostiştea e traseul de 50 km care nu trebuie ratat. Veţi descoperi locuri minunate, veţi merge pe malul Argeşului până la vărsarea acestuia în Dunăre, continuaţi pe malul Dunării şi apoi, pe malul canalului Mostiştea-Dunăre.
Pe traseu aveţi mai multe puncte de belvedere, locuri în care sunteţi la două pedale de Dunăre, locuri în care să vă campaţi sau să staţi la un picnic.
Cele mai frumoase trasee de bicicletă:C4-Dorobanţu-Chiciu
35 km offroad. Pe malul Canalului Mostiştea-Dunăre şi pe malul Dunării, spre Chiciu. Este un traseu pe care vi-l recomandăm în următoarele variante de parcurgere: dinspre Dorobanţu (în continuarea traseului C3, Olteniţa-Dorobanţu sau a traseului C1, Căscioarele-Mânăstirea) sau dinspre Călăraşi (cu startul la Chiciu, după punctul de trecere cu bacul). În descrierea de pe site veţi găsi şi sfaturi importante de călătorie dacă vă aventuraţi pe acest traseu.
Mai multe detalii despre trasee, evenimente şi acţiuni speciale, puteţi urmări în secţiunea cicloturistică de pe site-ul smartatletic, pe site-ul şi de pe pagina oficială de Facebook.
Vă recomandăm şi:
FOTO Două zile de cicloturism. Se dă startul la „Cursa Dunării călărăşene”
Investitorii, cu ochii pe Călăraşi. Podul peste Dunăre de la Silistra prinde contur