Mesajul părintelui Mihail Milea, despre tragedia din Colectiv: „Tinerii nu au ce căuta în locuri întunecoase, insalubre“

Mesajul părintelui Mihail Milea, despre tragedia din Colectiv: „Tinerii nu au ce căuta în locuri întunecoase, insalubre“

Preotul Mihail Milea, despre incendiul din Clubul Colectiv

Unul dintre cei mai apreciaţi preoţi otodocşi din Buzău, părintele Mihail Milea, îşi exprimă regretul profund faţă de cele întâmplate la concertul de rock, printr-un mesaj public. Preotul buzoian îi îndeamnă pe tineri să evite locurile întunecoase de distracţie şi ”să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber”.

Ştiri pe aceeaşi temă


”La auzul acestei tragedii umane petrecută zilele acestea în Bucureşti m-am gândit cu durere cât de repede se poate muri la o vârstă tânără! Sufletul din mine plânge pentru ei, cât şi pentru nemângâiaţii lor părinţi, arşi la inimă de durerea copiilor lor”, aşa îşi începe mesajul preotul buzoian.

Părintrele Milea invocă, în reacţia sa publică, o insuficientă implicare a sa şi a celorlalţi preoţi în educarea tineretului.
 
”Am lăcrimat şi am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am făcut mai mult decât trebuia, ca să nu se întâmple această scenă apocaliptică: să cadă foc de sus peste aceşti tineri plini de viaţă în ei. Ca preot, trebuia ca împreună cu alţi slujitori ai Bisericii să-i convingem, tot timpul, pe aceşti tineri, cât şi pe alţii ca ei, că nu au ce căuta în astfel de locuri întunecoase, insalubre, lipsite de lumina credinţei în viaţa veşnică. Locul tinerilor este în mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteşte de tot ce este rău. Să-i învăţăm pe tineri să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber şi să asculte melodii frumoase, aducătoare de linişte şi de bucurie interioară”, spune preotul Milea.

Prpfesorul de teologie mai spune că Biserica Ortodoxă nu este împotriva relaxării şi că ”orice distracţie trebuie făcută însă cu discernământ, cu înţelepciune şi cu credinţă, aşa cum îi place lui Dumnezeu”. 

”Ca preot sunt alături de toţi aceşti tineri plecaţi dintre noi. Eu nu-i judec pentru sfârşitul lor. Îi compătimesc; puteau fi copiii mei, rudele mele. Durerea mea este aceeaşi pentru oricine ar fi în această situaţie. Ca preot sunt obligat sufleteşte să mă rog pentru cei care au plecat dintre noi, dar şi pentru cei care au mai rămas în viaţă, în spitale cu trupurile cicatrizate. Această tragedie ne arată încă o dată cât de scumpă e sănătatea şi viaţa pe care nu le poţi cumpăra cu bani. Viaţa trebuie preţuită cât o avem ca dar de la Dumnezeu! Ca preot plâng alături de toţi părinţii care au gustat acest pahar amar al suferinţei tragice pentru copii lor înlăcrimaţi”, scrie în mesajul său preot prof. Milea Mihail, preşedintele Fundaţiei pentru Copii Sf. Sava de la Buzău.

Mihail Milea este un nume foarte cunoscut printre buzoieni. S-a născut pe 23 aprilie 1958, la Câmpeni, judeţul Buzău. Este preot, profesor la Seminarul Chesarie Episcopul din Buzău şi doctor în Teologie. A înfiinţat aşezăminte pentru copii orfani şi bătrâni părăsiţi de familii, o cantină de ajutor social, o şcoală profesională şi este cel care după Revoluţie a pus piatra de temelie a catedralei Sf. Sava, din centrul oraşului.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

 
 
 
 
 
 

citeste totul despre: