A ajuns pe mâinile poliţiei pentru că a tăiat un cal şi l-a vândut drept vită
0Mai mulţi săteni din Ghergheasa au crezut că au nimerit o superofertă atunci când au găsit de cumpărat de la un samsar carne de vită mult mai ieftină decât pe piaţă. Nu ştiau însă că la tocătura pentru sarmale au folosit de fapt carne de cal. S-a aflat despre înşelăciune după ce vecinii vânzătorului de carne au sesizat dispariţia calului din grajdul acestuia.
În urma unor sesizări, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ziduri, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au descins la gospodăria unui bărbat de 24 de ani, din Vadu Paşii, acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că, în ziua de 16 decembrie, bănuitul ar fi sacrificat o cabalină şi ulterior ar fi comercializat carnea rezultată către mai multe persoane din localitatea Ghergheasa, pretinzând că aceasta ar proveni din sacrificarea unei bovine.
Iniţial, samsarul a negat însă a fost pus în dificultate atunci când poliţiştii au găsit capul cabalinei sacrificate. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Deşi între carnea de vită şi cea de cal sunt diferenţe mari, puţini sunt în stare să le deosebească. Carnea de cal este mai închisă la culoare, spre deosebire de cea de vită. Grăsimea cărnii de cal este de culoarea galbenă, iar cea de vită este albă.