Raport alarmant al Direcţiei de Sănătate! Adolescenţii au mari probleme de educaţie, foarte mulţi au gânduri sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău au efectuat un studiu în rândul elevilor din clase V- XII, în urma căruia rezultalele au fost îngrijorătoare.

Raportul a arătat că 30% din elevii de gimnaziu au fumat cel puţin o ţigară la 12-13 ani. 33% dintre şcolarii chestionaţi îşi cumpără singuri ţigările de la magazin. 50% dintre repondenţi petrec zilnic la televizor între 2 şi 5 ore. Îngrijorător este faptul că 12% dintre elevele de liceu s-au gândit la suicid, iar 30% dintre dintre elevii ciclului gimnazial au fost violenţi în ultimele 12 luni. În plus, studiul a scos la iveală şi faptul că vârsta primului contact sexual este fragedă şi a crescut numărul de parteneri.

Evaluarea şi cuantificarea factorilor de risc în activitatea şcolară au pus în evidenţă existenţa sindromului de suprasolicitare. Au fost examinaţi 247 de elevi din clase V-XII, dovedindu-se că 85% din investigaţi se consideră suprasolictăţi şcolar prin complexitatea temelor şi volumul de lucru de acasă.70% dintre copii fac două ore de educaţie fizică pe săptămână, însă doar 3% fac parte din echipe sportive sau practică vreun sport.

Studiul a scos la iveală şi faptul că 45% dintre tinerii chestionaţi au un regim de viaţă şi alimentar dezordonat. 29% sunt nemulţumiţi de relaţionarea cu părinţii şi profesorii.

"Având în vedere elementele stării de sănătate a copiilor din colectivităţi considerăm că activitatea de asistenţă medicală şcolară în colectivităţile de copii trebuie menţinută şi întărită, prin angajarea unui număr suficient de medici şcolari în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat şi prin achiziţionarea de medicamente necesare asigurării asistenţei medicale de urgenţă în cele 65 de cabinete şcolare existente, deficitară în prezent", spun medicii de la DSP Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite