Relaxare în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi bucureşteni îşi petrec timpul liber învăţând paşii unor dansuri de societate celebre cum ar fi vals, tango, foxtrot sau quickstep.

Dansurile de societate mai sunt numite în termenii de specialitate şi dansuri standard pentru că sunt alcătuite din diferiţi paşi ce trebuie repetaţi într-o ordine bine stabilită.

Principalele categorii de dansuri standard sunt: valsul lent, valsul vienez, slow foxtrot, quickstep şi tango.

În Capitală se pot practica aceste dansuri în diferite locaţii printre care amintim: Clubul de dance Hobby Dance, Clubul de Dans Sportiv Pygmalion Dance, Şcoala de dans Espansivo şi Clubul Pro Swing.

Programul sălilor diferă în funcţie de locaţie şi de instructori, persoanele interesate de această activitate putând să opteze între practicarea dansului pe grupe sau individual.

Preţurile variază între 25 de lei o şedinţa în grup sau 120 de lei o şedinţă particulară, 60-95 de lei un abonament de opt şedinţe pe lună, dar poate ajunge şi la aproximativ 200 lei în cazul unui abonament nelimitat.

Dansul este combinaţia perfectă între activitatea fizică, stimulare mentală şi interacţiune socială, îmbinând cu succes o serie lungă de beneficii:
îmbunătăţirea sistemului vascular, tonifierea muşchilor, arderea caloriilor, oportunitatea de a socializa şi de a evada din stresul cotidian.

Scurt istoric

Valsul vienez îşi are originile în „Dreher-ul“ german, prima melodie de vals fiind scrisă în 1670 şi pusă, apoi, în scenă, în 1766, la Viena. Valsul lent îşi are originile în Statele Unite, unde a fost cunoscut iniţial sub denumirea de „Boston“, iar slow foxtrot-ul este atribuit actorului american Harry Fox.

Quickstep-ul  este varianta rapidă a foxtrot-ului, fiind demonstrat ştiinţific că într-un minut de dans poţi produce energia echivalentă unei alergări pe o distanţă de peste 1.500 de metri.

Tangoul îşi are originile în suburbiile din Buenos Aires, fiind iniţial un dans exclusiv al bărbaţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite