Laura Iosub ajută bolnavii să-și trăiască viaţa din plin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câștigat un premius la Gala Oameni pentru Oameni anul trecut. „Adevărul de Seară“ susține proiectul și vă invită să nominalizați oameni remarcabili la gala de anul acesta.

Înscrieți un proiect la Gala Oameni pentru Oameni

Laura este coordonatorul echipei care atrage fonduri pentru Hospice Casa Speranţei din Braşov, organizaţia care ajută bolnavi în stadii terminale, copii şi adulţi, servicii care sunt oferite gratuit.

Alături de ea muncesc Gabriela Tokes, Laurenţiu Bălan şi Răzvan Tăutu, cu care a participat la Gala Oameni pentru Oameni de anul trecut, când au fost premiaţi la acest eveniment dedicat acţiunilor caritabile. „Un asemenea premiu este o sursă de motivaţie.

Cel mai mare câştig este că am conştientizat valoarea muncii noastre. Ne-am oprit un moment din «alergare», am făcut bilanţul şi am rămas impresionaţi de cât de multe am putut să realizăm“.

A început să lucreze pentru fundaţie acum 13 ani, ca şi coordonator al programului educaţional pentru medici, asistente medicale şi psihologi din toată ţara.

„Cred că nu greşesc să spun că pe la Braşov au trecut toţi cei care au înfiinţat în această ţară centre de îngrijire pentru bolnavi şi familiile lor, care există acum în 15 judeţe. Cu toate acestea, nevoia bolnavilor este acoperită în proporţie de doar 5%“, a declarat Laura Iosub.

Fonduri pentru 12.000 de bolnavi

Din 2004, Laura are o nouă îndeletnicire de când este în fruntea echipei de fundraising, adică este un fel de ghid pentru strângerea de fonduri. Totul a plecat de la sugestia lui Graham Perolls, britanicul care a înfiinţat Hospice Casa Speranţei. Iar planurile nu s-au oprit aici, astfel că din 2007 există şi în Capitală oameni care fac atragere de fonduri.

„Dacă la momentul intrării mele în Hospice eram o echipă de 21 de suflete în Braşov, acum suntem 115 angajaţi în Braşov şi Bucureşti. Organizaţia a crescut mult şi îngrijim acum 12.000 de bolnavi, iar 24.000 de membri ai familiilor lor au beneficiat de consiliere psiho-emoţională şi asistenţă socială.

Succesele vin rând pe rând, ceea ce îmi dă putere să continui“, a mai spus Laura. Dacă la început fundaţia funcţiona doar cu fonduri din Marea Britanie, acum 28% din buget este acoperit din fondurile strânse aici.

Durere şi bucurie

Laura a explicat că Hospice Casa Speranţei îngrijeşte nu doar copii cu cancer sau leucemie, ci şi pe cei cu distrofii neuro-musculare, malformaţii congenitale.

„Este minunat să numeri 10 ani şi chiar mai mulţi de când îi ştii pe pacienţi şi le vorbeşti şi ajungi să le cunoşti preferinţele. Este sfâşietor să afli că s-au stins sau să-i auzi când se tânguie de durere. Să le dea Dumnezeu multă putere părinţilor acestor copii să iasă întăriţi din teribilele încercări!“, încheie Laura.

Întrebări şi răspunsuri:
-Cum te-ai caracteriza ca persoană?
-L.I.: Sunt dinamică, creativă, organizată. Colegii îmi spun că sunt sensibilă și perfecţionistă şi că asta nu este întotdeauna bine. Îmi iubesc familia şi prietenii şi le mulţumesc că mă completează ca să fiu ceea ce sunt. Iubesc natura în general, muntele în special, sportul şi mişcarea.
-Care sunt planurile de viitor la care lucraţi?
-L.I.: Dorim să deschidem şi în Bucureşti o unitate cu paturi pentru internarea bolnavilor în stare critică, aşa cum este cea de la Braşov, care funcţionează din 2002. Avem o echipă dedicată acestui nou proiect, pentru care mai sunt de strâns 1,6 milioane de euro.

Ce-i place:
„Îmi place echilibrul pe care mi-l oferă cel mai bun prieten al meu care mi-a devenit soţ din anul în care am început să lucrez la Hospice şi faptul că sportul ocupă un loc important. Îmi place lasagna, eclerul şi apa plată, să desenez, să modelez şi să creez te miri ce hand made. Îmi place liniştea din natură şi din biserică“, spune Laura. 

Ce nu-i place:
„Nu-mi plac prostia, lenea şi ipocrizia. Nu-mi place că ne uităm tradiţiile şi ne pierdem mândria naţională sau să văd tineri cu potenţial care îl irosesc fiindcă le este lene şi nu-mi place când uităm de Dumnezeu“, explică ea.

Profil:
Născută. 24 septembrie 1971, Sibiu
Educaţie. Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu, Faculatatea de Ştiinţe, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului (1992-1997)
Familie. este căsătorită şi are trei copii de 5, 8 şi 11 ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite