Lanţ viu în jurul Catedralei "Sfântul Iosif"
0Catedrala "Sfântul Iosif" din Capitală a fost înconjurată, joi seara, de un lanţ viu, format din peste 500 de credincioşi romano-catolici. Alături de Arhiepiscopul Ioan Robu şi de alţi
Catedrala "Sfântul Iosif" din Capitală a fost înconjurată, joi seara, de un lanţ viu, format din peste 500 de credincioşi romano-catolici.
Alături de Arhiepiscopul Ioan Robu şi de alţi preoţi, aceştia au protestat faţă de viitoarea construcţie, un bloc-turn de 19 etaje care continuă să se ridice lângă Catedrală şi ameninţă structura edificiului şi evenimentele religioase care au loc în Catedrală. Monseniorul Ioan Robu, arhiepiscopul catolic de Bucureşti, a recunoscut încă o dată şi a subliniat în declaraţiile sale că acordul de principiu, pe care l-a semnat pentru proiect în anul 1999, s-a datorat neatenţiei şi influenţelor la care a fost supus. El a dezminţit informaţiile conform cărora ar fi cerut mai multe spaţii pentru Arhiepiscopie în incinta viitoarei clădiri învecinate, aşa cum au susţinut reprezentanţii firmei Willbrook Management, developerul proiectului ce se realizează lângă Catedrală. Protestul catolicilor bucureşteni a fost realizat în ziua în care în lume s-a sărbătorit Ziua de solidaritate a credincioşilor care coincide, pentru catolicii de rit latin şi pentru protestanţi, cu sărbătoarea Înălţării. În timp ce arhiepiscopul Ioan Robu denunţa influenţele la care a fost supus, reprezentanţii Willbrook criticau, la rândul lor, faptul că, "frustrat de anumite neînţelegeri, Monseniorul a cerut oprirea proiectului". "E un conflict de vecinătate. E foarte greu să-şi închipuie cineva că vom renunţa la proiectul nostru", susţinea Daiana Voicu, managing director al companiei. Aceasta critica, aducând în atenţia opiniei publice atitudinea Monseniorului, şi un plan care, susţinea sursa citată, ar fi fost făcut la cererea lui Robu şi care conţinea un lift privat care să ducă direct la biroul arhiepiscopal, un magazin şi zece locuri de parcare.