Cartierul Giuleşti Sârbi a fost asfaltat de gheaţă
0Gerul din ultima perioadă le-a acoperit găurile din drum şi i-a scăpat de grija noroiului pe bucureştenii care trăiesc aici. Locuitorii cartierului Giuleşti Sârbi, din sectorul 6, sunt bucuroşi de zăpadă deoarece aceasta a transformat drumurile din zonă în adevărate „autostrăzi“ şi îi scuteşte să plătească aproape zilnic pentru spălarea maşinii.
Zăpada care a căzut în ultima vreme îngreunează traficul în cea mai mare parte a Capitalei şi este un motiv de nemulţumire pentru aproape toţi bucureştenii. Nu este şi cazul locuitorilor din cartierului Giuleşti Sârbi, din sectorul 6.
Oamenii sunt mulţumiţi că în această perioadă pot ieşi din case fără să se murdărească, iar cei care au maşini se bucură că nu mai rămân împotmoliţi în noroi.
„Este mult mai bine aşa decât cu noroiul până la genunchi. De obicei folosim două perechi de încălţăminte ca să ajungem la serviciu pentru că ieşim plini de noroi de pe străzile astea. Acum străzile sunt aproape practicabile“, spune Geta Maric.
„Zici că avem autostradă acum!“
Şoferii sunt cei mai încântaţi de îngheţ. Ei nu mai ies cu maşinile pline de noroi de pe uliţele neasfaltate din Giuleşti Sârbi şi nu mai sunt nevoiţi să îşi spele maşinile din două în două zile.
„Zici că avem autostradă, aşa de bine se circulă. Acum ajungem şi noi cu maşinile curate unde avem treabă, nu pline de noroi. Nici nu mai cheltuim bani prin spălătorii în fiecare zi sau la două zile“, zice şi Ovidiu, un tânăr care s-a mutat aici de curând.
„Merg în cizme de cauciuc de 48 de ani“
Eternele lucrări la reţeaua de canalizare şi construcţia unui ansamblu rezidenţial în zonă, începute de peste trei ani, i-au îndepărtat de civilizaţie pe bucureştenii din Giuleşti Sârbi. Noroiul, gropile imense, de cele mai multe ori pline cu apă, sunt adevărate capcane pentru şoferii care se aventurează prin aceste locuri.
Oamenii spun că atunci când plouă nu mai pot ieşi din curţi din cauza nămolului şi a apei „până la genunchi“, iar rudele şi prietenii refuză să îi viziteze pentru că rămân cu maşinile împotmolite. Autorităţile nu sunt străine de situaţie şi promit în fiecare an că „problema se va remedia curând“.
„De 48 de ani stau aici şi de 48 de ani merg numai în cizme de cauciuc. Deocamdată e bine, că mergem şi noi pe teren solid, dar mă gândesc cu groază ce-om face când vine dezgheţul“, spune Iunian Mitrică.