Botoşănenii pot scăpa de electrocasnicele defecte în acţiunea RoRec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatura stricată poate fi colectată de acasă în cazuri exceprţionale
Aparatura stricată poate fi colectată de acasă în cazuri exceprţionale

 Sâmbătă, între orele 10.00 și 16.00, vor fi deschise 10 puncte provizorii de colectare în Botoșani. Peste 1.100 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate deja, în cadrul acţiunilor desfăşurate anul acesta.  

Acestea vor fi amplasate în umătoarele locații: 
Sediul Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani (în faţă, Magazinul Elvila (în parcare) , Colegiul Mihai Eminescu, Colegiul Naţional A.T Laurian, Şcoala nr 6 ( Bucovina), Şcoala nr 8 Elena Rareş, Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, Şcoala nr 11, Grupul Şcolar de Industrie Uşoara (zona industrială), Liceul Tehnologic Ilie Radu.
Deșeurile voluminoase de echipamente electronice și electrocasnice beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu, de către organizatori. Pentru programarea comenzilor de preluare de la domiciliu, cetățenii au la dispoziție numărul de telefon 0721.023.521 care va funcționa între 15-20 octombrie, în intervalul orar 09.00-18.00. Cetățenii care vor participa la acțiunea de colectare din Botoșani și vor depune aparate vechi sau uzate vor fi înscriși la o tombolă cu premii oferite de Albatros, Candy și Indesit. Locuitorii din Botoșani vor intra astfel în cursa pentru unul dintre urmatoarele premii: o combină frigorifică marca CANDY, 4 hote marca INDESIT, 10 fiare de călcat marca ALBATROS și 10 cafetiere marca ALBATROS.
Peste 1.100 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate deja, în cadrul acţiunilor desfăşurate anul acesta în campania "Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!", a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.
Această campanie nu este la prima activare în județul Botoșani. Din luna mai până la începutul lunii septembrie au avut loc acțiuni de colectare în 12 localități botoșănene. În cadrul acestora au fost vizați peste 148.000 locuitori ai județului și s-au colectat peste 24.000 mii de kilograme de deșeuri electrice.
„Mediul înconjurător ne preocupă într-o foarte mare măsură, de aceea ne-am alăturat campaniei de colectare DEEE a RoRec, pentru că dorim să le dăm cetățenilor ocazia să se debaraseze de obiectele vechi și să excludem astfel varianta "abandonului" deșeurilor care poluează și afectează calitatea aerului pe care îl respirăm și a mediului în care trăim" a declarat primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite