Lucruri care trebuie să se regăsească în bagajul tău când iei la pas Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O hartă şi o carte nu ar trebui să lipsească din bagaje când luăm la pas Europa, spun amatorii de călătorii FOTO: studentie.ro
O hartă şi o carte nu ar trebui să lipsească din bagaje când luăm la pas Europa, spun amatorii de călătorii FOTO: studentie.ro

Harta, o carte, produse cu specific românesc, o agendă cu numere de telefon, acestea sunt printre obiectele care nu trebuie să-ţi lipsească din bagaj atunci când iei la pas Europa, spun cei care au la activ câteva călătorii în  marile capitale ale acesteia.

Ce îţi iei cu tine când vizitezi una dintre ţările din Europa? Este una dintre înrebările pe care ţi le pui atunci când plănuieşti o excursie în afara ţării. Cei care deja au vizitat mai multe ţări din Europa vin cu câteva ponturi, pentru ca excursia în Madrid, Roma, Berlin sau Paris să fie de neuitat. 

Alături de Ada Ştefănel, o împătimită a călătoriilor, care de curând a vizitat Madridul, am realizat o listă cu obiectele care nu trebuie să îţi lipsească din bagaj atunci când te pregăteşti pentru o excursie în afara ţării. 

1. Un ghid turistic sau o hartă a oraşului, a zonei sau a ţării unde ajungi. Ar fi ideal ca harta să fie luată încă din ţară, asta datorită preţului mai scăzut şi a faptului că sunt şanse să o găseşti cu informaţii şi în limba română. De asemenea, dacă o iei din România, ai timp să o studiezi până ajungi la destinaţie. 

2. Acte, bani, carduri. Cei care călătoresc des spun că cel mai bine e să ai şi cash şi bani pe card atunci când pleci în vacanţă. Dacă îţi pierzi sau îţi este furat cardul rămâi cu banii gheaţă, iar dacă îţi sunt furaţi banii, te poţi baza pe card.

3. Telefonul şi încărcătorul. Foarte bună ar fi şi o baterie, cu care îţi poţi încărca telefonul şi dacă nu ai acces la o priză. Aceasta este foarte bună mai ales dacă plănuieşti să nu petreci mult timp prin hotel.

4. Un aparat foto. Acest obiect este opţional, mai ales dacă telefonul nu te dezamăgeşte atunci când vine vorba despre fotografii.

5. O agendă cu cele mai importante numere de telefon de acasă. Trebuie să luăm în calcul şi incidentele mai puţin plăcute, precum furtul telefonului. Atunci, o agendă fizică cu numerele de telefon de acasă ne poate ajuta să luăm legătura cu cei dragi şi să împiedicăm îngrijorarea inutilă a acestora. 

6. O carte. Deşi la o primă cugetare nu pare, o carte ne poate ajuta să nu ne plictisim, mai ales când aşteptăm după avion, tren sau autobuz şi nu vrem să consumăm bateria telefonului navigând pe Internet. 

7. Rimel. Ada a optat pentru rimel, însă ne recomandă să luăm cu noi obiectele de îngrijire personală fără de care pur şi simplu nu putem să ieşim din casă.

8. Ceva specific României: un magnet de frigier, o carte poştală, o ciocolată tradiţională, depinde cu ce mergeţi şi unde mergeţi. Aceste mici atenţii cu specific românesc vă vor ajuta să îi faceţi pe noii prieteni din ţările vizitate să îşi aducă aminte de voi, chiar şi după ce vă întoarceţi acasă. 

Vă mai recomandăm:

Cinci locuri frumoase din zona Balcanilor pe care le poţi vedea cu bani puţini

8 motive să-ţi petreci concediul în Elveţia. Cum poţi vedea Alpii relaxat, de pe cea mai înaltă cale ferată din Europa

10 ponturi pentru a vedea întreaga lume cu bani puţini. De ce e important ce vârstă ai şi în ce perioadă a anului mergi în vacanţă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite