Filmul Despre oameni şi melci rulează la Bistriţa
0Pelicula „Despre oameni si melci“, în regia lui Tudor Giurgiu, poate fi vizionată, la Bistriţa, în perioada 21 - 23 septembrie la Societatea de Concerte. Programul proiecţiilor este: vineri, de la 17.00 şi 20.00, şi sâmbătă-duminică de la orele 13.00, 15.30, 18.00 şi 21.00.
Din distribuţia filmului fac parte actori îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bârlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu. Spectatorii se pot bucura şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin.
Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.
Despre oameni şi melci a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF până în prezent, un număr de 19.612 spectatori. Din total, avanpremierele şi spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră record de spectatori: 13.929 de spectatori.
Comedia a avut premiera naţională în 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane.
Distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, vor duce această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie.
Despre film
1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.
Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la somaj şi să scoată uzina din faliment.
Filmul este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.
Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.
Vivi Dragan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.