Muzeul de Mineralogie este gazda unei expoziţii cu 6 milioane de ani vechime
0O expoziţe ce poate fi considerată călătorie în timp este găzduită de către Muzeul de Mineralogie din municipiu. Colecţia Plante fosile din sud-vestul Olteniei cuprinde eşantione ale unor plante ce au trăit în urmă cu milioane de ani.
Până în data de 5 octombrie, în cadrul Muzeului de Mineralogie, băimărenii au ocazia să viziteze o expoziţie de plante fosile caracteristice regiunii de sud-vest a Olteniei. Peste 120 de specii de plante de mult dispărute şi conservate într-o stare excepţională pot fi admirate în această perioadă. Cu o vechime cuprinsă între trei şi şase milione de ani, exponatele sunt considerate a fi cele mai reprezentative esantioane din sud-vestul Olteniei, precum specii de stejar sau fag care astăzi nu mai există dar şi multe altele pot fi admirate în cadrul expoziţiei.
Expoziţia temporară ”Plante fosile din Sud-Vestul Olteniei” este oferită în cadrul unui schimb de expoziţii cu Muzeul Regiunii Porţile de Fier. În prezent, acolo este prezentată expoziţia itinerantă a Muzeului de Mineralogie ”Flori de Mină din Regiunea Baia Mare”.
Citeşte şi:
Muzică şi expoziţie de pictură "De ziua ta, copile drag!"
Şcoală de vară de arhitectură şi fotografie în premieră la Baia Mare