Primarul oraşului Târgu Ocna, patru ani în incompatibilitate. Edilului i s-ar putea interzice o candidatură pentru un nou mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Şilochi
Ştefan Şilochi

Ştefan Şilochi, edilul din Târgu Ocna, a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Ştefan Şilochi, primar al oraşului Târgu Ocna, judeţul Bacău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în mandatul 2012 – 2016, întrucât a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de titular în cadrul „Şilochi Ştefan Întreprindere Individuală”, semnând în această calitate diferite documente (în vederea obţinerii tranşelor II – V din proiectul „Fermă de semi-subzistenţă a Î.I. Şilochi Ştefan în oraşul Tg. Ocna, jud. Bacău”).

Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]” şi nu a respectat dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza 1 din acelaşi act normativ, potrivit căruia: „Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ŞILOCHI ŞTEFAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite