Problemele oraşului, tratate pe bloguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa şi problemele oraşului Bacău nu-i lasă indiferenţi pe adolescenţii cu iniţiativă. Cum sunt trataţi în spitale sau cum predau profesorii sunt câteva dintre temele abordate de bloggeri.

Sătui să asiste în fiecare zi la tot felul de probleme care afectează oraşul în care trăiesc fără să poată să intervină în mod direct, tot mai mulţi tineri din Bacău au ales să se exprime pe bloguri.

Unii recunosc că blogul i-a adus mai aproape de problemele oraşului în care trăiesc. Alţii cred că doar aşa îşi pot exprima liber opiniile. Toţi sunt însă convinşi că în viitor tinerii vor apela din ce în ce mai mult la bloguri pentru a comunica şi altora din experienţele trăite de ei. Cristi Juverdeanu are 19 ani şi la începutul acestui an s-a decis să-şi facă un blog.

„Este singurul loc unde nu te poate cenzura nimeni. Simţeam nevoia să-mi exprim opiniile personale legate de lumea în care trăim fără să fiu judecat“, ne-a spus Cristi, unul dintre cei care administrează blogul talentirosit.com.

Tânărul postează cel puţin un material în fiecare zi. Scrie despre viaţa băcăuanilor, despre modul în care sunt trataţi când merg la spital, când stau la rând să achite o factură sau despre promisiunile neîndeplinite ale edililor. „Este modul meu de a atrage atenţia şi altor tineri că societatea în care trăim ar trebui să ţină cont de opiniile noastre“, ne-a mai spus Cristi.

Politica îi lasă reci

Moda blogurilor i-a captivat şi pe cei foarte tineri. Deşi are doar 15 ani, Mihai Iordănoaia are deja blog. La început a vrut să fie în ton cu moda, însă şi-a dat imediat seama că a intrat într-un univers din care în fiecare zi are câte ceva de învăţat.

„Scriu despre ce fac tinerii la şcoală şi cum sunt trataţi de profesori sau despre unde ne putem petrece timpul liber. Dacă merg pe stradă şi surprind un eveniment, fac poze şi apoi le postez pe blogul meu. Este ca un jurnal on-line pe care nimeni nu-l poate cenzura“, ne-a spus Mihai, tânărul care se află în spatele blogului edith21.info.

Pentru că-şi consideră blogul o oglindă personală, Mihai a decis încă de la început să nu facă politică. „Majoritatea abordează teme politice. Eu  nu vreau să fac asta pentru că mi se pare un lucru  fără rost“, a încheiat Mihai.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite