Băcăuanii, instruiți cum să fie cetățeni europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de tineri cu vârste între 17 și 28 de ani din Slovenia, Polonia, Turcia, Lituania, Bulgaria și România ți-au dat întâlnire la Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacău pentru promovarea cetățeniei europene.

Concret, până pe 4 mai tinerii vor cunoaște elemente din cultura țărilor participante la proiect precum și modul în care este percepută cetățenia europeană în fiecare dintre aceste țări.

„Pe data de 2 mai, în Parcul Cancicov, tinerii vor discuta cu localnicii din Bacău despre importanța inițiativelor cetățenești în comunitatea europeană, conform Tratatului de la Lisabona", a declarat Adina Călăfăteanu, facilitator al proiectului.

Tradiții din șase țări prezentate la Bacău

Cum 2011 este Anul European al Voluntariatului tinerii vor promova în rândul locuitorilor orașului și activitățile de acest gen. Tot în cadrul proiectului participanții vor prezenta cele mai reprezentative tradiții din țările pe care eceștia le reprezintă.

Activitatea este organizată de Liga Studenților din Universitatea „Vasile Alecsandri"  din Bacau în parteneriat cu alte cinci organizații neguvernamentale din cele cinci țări participante la proiect.

Costul total al proiectului este de 15.860 de euro, iar banii au fost obținuți prin programul „Tineret în acțiune al Comisiei Europene".

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite