„Glasul Ceaunelor”, la Moneasa. 15 echipe se vor întrece în prepararea tocanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În staţiunea arădeană Moneasa are loc „Glasul Ceaunelor". Evenimentul cultural – gastronomic, aflat la cea de-a VII-a ediţie, reuneşte, în 10  şi 11 septembrie, la Moneasa, 15  echipe care se vor întrece în prepararea tocanei la ceaun.

Pe lângă tradiţionala tocană de porc, fasole cu ciolan, gulaş de vită, turiştii sosiţi în staţiune vor fi răsfăţaţi si cu bogat meniu de preparate tradiţionale din carne de vită, iepure şi vânat. Preparatele maeştrilor bucătari vor fi condimentate cu o varietate de programe artistice.

Programul este următorul:

Sâmbătă, 10 septembrie

Ora 11.00 - Focul la cazane
Orele 11.30 – 16.00 - Prezentare ceaune de către umoristul Ioan Selesi

Duminică, 11 septembrie

Ora 11.00 – Aprinderea focului la cazane
Ora 14.00 - Program artistic cu Ansamblul “Druscelile” din Bârsa şi solista Roberta Tomşa
Ora 14.45 - Program artistic cu Ansamblul “Păstrătorii Tradiţiilor” din Şicula
Ora 15.30 - Ansamblul “Cununiţa” din Sântana, alături de soliştii Vasile Coca, Mihaela şi Ciprian Istrate ,Valeria şi Traian Ilea, Florica Tomoioagă şi formaţia condusă de Cosmin Marta
Prezentator: umoristul Ioan Selesi.

Vă mai recomandăm: Reţetă de ciorbă de peşte la ceaun: secretele unui fel de mâncare delicios

Regulile de aur ale celui mai bun ceaun. De ce trebuie să ţii cont pentru ca tocăniţa din mijlocul naturii să iasă perfect

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite