Arad: S-a dat prima reţetă electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: S-a dat prima reţetă electronică
Arad: S-a dat prima reţetă electronică

O clinică din Arad a început să folosească, în premieră naţională, noul sistem modern. Sistemul permite evitarea drumurilor inutile la medic pentru o prescripţie medicală sau un bilet de trimitere.

Este vorba despre implementarea unui sistem informatic complex, care permite eliberarea unui card electronic de sănătate pentru fiecare pacient, dar şi obţinerea de prescrieri în sistem electronic.

Fişă electronică şi reţete pe card
Sistemul permite stocarea tuturor datelor despre un pacient, istoricul său medical, tratamentele pe care le urmează, dar şi eventualele intoleranţe. Un alt avantaj al sistemului derivă din prescrierea electronică atât a reţetelor, cât şi a biletelor de trimitere la investigaţii. „În loc să aştepte în medie cinci minute pentru introducerea fiecărei reţete în sistemul de gestiune al farmaciei, pacientul introduce cardul în cititor şi în doar câteva secunde confirmă transferul reţetelor din fişa sa unică în sistemul farmaciei”, a mai explicat reprezentantul firmei.
Sistemul este utilizat în România de către un număr de peste 500 de medici, laboratoare şi clinici. Baza de date administrează în prezent două milioane de fişe ale pacienţilor înregistraţi. Sistemul este întotdeauna disponibil şi actualizat pe Internet.

Sistem restrâns
„Este o idee bună şi ne scuteşte şi pe noi şi pe pacient de multă bătaie de cap. Singura problemă este legată de existenţa unui număr limitat, cel puţin deocamdată, de astfel de cititoare de carduri în spitale, cabinete de specialitate şi farmacii”, a declarat Florentina Bursuc, medic de familie, care a declarat însă că este de acord cu necesitatea unui astfel de sistem.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite