Tinerii din Israel ar putea colabora cu elevii şi sudenţii din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelienii şi arădenii ar putea încheia parteneriate pe plan economic şi  social. Cel puţin aşa a reieşit din discuţia avută în această săptămână, la Arad dinte ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer şi Călin Bibarţ, prefectul judeţului. 

În timpul discuţiilor au fost evocate relaţiile dintre ţara noastră şi statul Israel, bazate în principal pe colaborări politice, administrative, culturale şi economice.

„Avem o relaţie foarte bună de colaborare cu comunitatea evreiască din Arad iar discuţiile cu ambasadorul au vizat, în primul rând, această comunitate. De asemenea, l-am asigurat pe Excelenţa Sa Dan Ben-Eliezer de sprijinul nostru pentru investitorii din Israel care ar fi interesaţi să îşi dezvolte afaceri în judeţul Arad”,  spune prefectul Călin Bibarţ.

Ambasadorul Israelului l-a asigurat, la rândul lui pe prefect de deschidere maximă în ceea ce priveşte parteneriatele româno-israeliene care se vor încheia în această zonă.

„Între România şi Israel există relaţii de înţelegere încă din anul 1948, anul în care a luat fiinţă statul Israel. România este singurul stat din Europa de sus-est, care în anul 1967  nu a întrerupt relaţiile diplomatice, ceea ce mă face să cred că avem lângă noi un partener credibil. Voi încerca să găsesc nişe de colaborare între cele două state, un domeniu care reprezintă un interes major pentru noi este stabilirea unei punţi de legătură între generaţia tânără din Israel şi cea din România. Dorim să iniţiem parteneriate între şcolile şi universităţile dintre cele două ţări, pentru că de generaţia tânără depinde viitorul ambelor state”,  spune ambasadorul Israelului în România. 

Acesta a mai precizat că investiţiile israelienele în România se ridică la peste 3 milioane de dolari.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite