Procesul ” Fraudă la referendum” a început cu o amânare Liviu Nicolae Dragnea, chemat, din nou, în faţa magistraţilor chiar de ziua lui

Procesul ” Fraudă la referendum” a început cu o amânare Liviu Nicolae Dragnea, chemat, din nou, în faţa magistraţilor chiar de ziua lui

Foto arhiva

Primul termen al procesul privind fraudarea referendumului din 2012 s-a desfăşurat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vicepremierul Liviu Dragnea a lipsit de la proces, fiind reprezentat de avocat. Procesul a început cu o amânare pentru că zeci de inculpaţi au invocat faptul că nu au avocat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepremierul Liviu Dragnea a lipsit de la primul termen al procesului în care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012. Dragnea a fost reprezentat însă de avocat. Spre deosebire de vicepremier, câteva zeci de inculpaţi din lista de 74 au invocat că nu au avut timp să-şi angajeze avocat şi au solicitat amânarea procesului. Printre cei ce au cerut amânarea se numără şi inculpaţi din Teleorman. Magistraţii au admis cererea fixând un nou termen pentru data de 6 decembrie. Aceştia le-au atras atenţia inculpaţilor că nu vor mai accepta amânări pe motive similare.

45 de teleormăneni se află pe lista de inculpaţi care cuprinde 74 de nume. Aceştia sunt preşedinţi sau membrii ai secţiilor de votare din  Alexandria, Ţigăneşti, Ciuperceni, Plosca, Bragadiru. Pe lista inculpaţilor se află şi primarul comunei Bragadiru, Daniel Răboj, acuzat de dare de mită. 
Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

Iniţial, procesul trebuia să înceapă pe 18 februarie anul viitor. După ce procurorii au cerut un termen mai scurt, judecătorii de la Înalta Curte au mutat data procesului pe 15 noiembrie 2013. 

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale. 
citeste totul despre: