Mult zgomot pentru nimic! "Hackerii" au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
8 hackeri din Teleorman şi Bucureşti au fost saltati de mascati
8 hackeri din Teleorman şi Bucureşti au fost saltati de mascati

8 “hackeri” din Alexandria şi Bucureşti au fost ridicaţi, in această dimineaţă, în urma unei noi operaţiuni declanşate de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT. Potrivit poliţiştilor teleormăneni, suspecţii sunt acuzaţi că organizau licitaţii false pe internet.

UPDATE

Cei 8 tineri teleormăneni ridicaţi ieri dimineaţă de mascaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri au fost eliberaţi. După mai multe ore de audieri, oamenii legii au decis ca aceştia să fie lăsaţi în libertate pentru că nu reprezintă pericol public. Potrivit poliţiştilor teleormăneni, cercetările în acest caz continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor.

8 tineri teleormăneni au fost reţinuţi pentru audieri şi duşi la sediul IPJ Teleorman. Tinerii sunt suspectaţi că ar fi organizat licitaţii fictive pe internet. Mai multe calculatoare, laptopuri, CD/DVD şi memory stickuri au fost ridicate din locuinţele suspecţilor pentru verificări. Potrivit poliţiştilor teleormăneni, percheziţii domiciliare au fost făcute în Teleorman şi municipiul Bucureşti.

“Poliţişti din cadrul S.C.C.O. Teleorman şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Teleorman, beneficiind de sprijinul logistic şi uman al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi B.C.C.O. Bucureşti, au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Teleorman şi în municipiul Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de înşelăciuni prin reţeaua internet. La acţiune au participat 45 de poliţişti şi 8 grupe de intervenţie rapidă. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea cercetărilor, calculatoare personale, laptop-uri şi medii de stocare electronică a informaţiilor. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Teleorman au fost conduse 8 persoane pentru audieri, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea.

Modul de operare al acestor “hackeri” nu este străin alexăndrenilor. Escrocii teleormăneni oferă spre vânzare mai ales autoturisme şi aparatură electronică, toate, evident, sub preţul pieţii, pentru a-i atrage mai uşor în capcană pe eventualii clienţi.

Acţiunea de urmărire a “hackerilor” teleormăneni a început în urmă cu cinci ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite