Alba: Ambulatoriul spitalului din Abrud a intrat în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul este primul din regiunea Centru care beneficiază de fonduri REGIO pentru reabilitare şi modernizare. Muncitorii lucrează la recompartimentarea spaţiilor, înlocuirea instalaţiilor electrice şi termice, precum şi la montarea geamurilor şi uşilor termopan. Valoarea investiţiei este de aproximativ două milioane lei.

Clădirea ambulatoriului spitalului orăşenesc din Abrud a intrat în reparaţii. Lucrările vizează şi secţiile de pediatrie, obstetrica-ginecologie, chirurgie generală, ORL, medicină internă şi recuperare. Muncitorii lucrează la înlocuirea tâmplăriei, vechile geamuri şi uşi vor fi înlocuite cu unele de termopan. Este în plin proces şi schimbarea instalaţiei electrice şi termine. Acoperişul va fi reparat, iar spaţiile reamenajate.

„Am demarat deja lucrările. Se fac recompartimemtări etajul clădirii ambulatoriului deoarece e necesar să cream alte circuite funcţionale. Ieri după amiază am avut discuţii cu firma din Bistriţa Năsăud, pentru accelerarea lucrărilor. Se mişcă lent, iar noi avem termen de execuţie a lucrărilor doar trei luni“, a spus Liviu Ardelean, managerul spitalului din Abrud.

Spitalul din inima Apusenilor este primul din regiunea Centru care beneficiaza de fonduri REGIO pentru reabilitare şi modernizare. Valoarea totală a proiectului este de peste 1.970.000 lei. Banii vor fi utilizaţi şi pentru schimbarea acoperişului, refuncţionalizarea instalaţiei termice.  Grupurile sociale vor avea atât apă rece, cât şi apă caldă. Clădirea ambulatoriului se va încălzi cu o centrală termică pe bază de lemne.

„Avem în plan şi anveloparea clădirii, adică aplicarea unui covor de plastic peste toată suprafaţa, care are ca asigurarea termoizolării clădirii, e un procedeu care se practică în toate spitalele din ţară“, a mai spus Liviu Ardeleanu.

Aparatură modernă

Pe lângă lucrările de reabilitare, la spitalul din Abrud se va achiziţiona aparatură modernă. Pacienţii vor putea beneficia de un aparat analizator pentru laboratorul de ambulatoriu, un aparat videoendoscopic, un analizator biochimic, un electrocardiograf şi un ecograf. „Săptămâna aceasta vom analiza ofertele pentru aparatura medicală, urmând ca luni să stabilim firmele câştigătoare“, a precizat managerul Spitalului orăşenesc.

Acesta a precizat că deopcamdată nu se vor face disponibilizări, ci din contră, unitatea se confruntă cu un deficit de personal. „Mai avem nevoie de un medic de laborator, un radiolog, un oftalmolog, un dermatolog şi un pediatru“, a spus Ardeleanu.

Primarul Tiberiu Raţiu a precizat că este foarte important faptul că se vede o revigorare a unităţii. „Avem un chirurg şi un medic anestezist, repatriaţi din sudul ţării. Acest lucru duce automat la multiplicarea serviciilor oferite. Populaţia este îmbătrânită, oamenii suferă de boli profesionale, e bine că există secţia de fizioterapie, unde se poate face recuperarea acestora“, a spus primarul din Abrud.

Spitalul din Abrud deserveşte 25.000 de locuitori. „Pe vremuri, la Abrud se făceau operaţii complicate. E foarte bine că ai unde să te tratezi şi nu trebuie să umbli pe drumuri“, a spus Vasile Bar, de 67 de ani, pensionar.


 




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite