VIDEO Cum se joacă şi se bălăcesc în noroi două căprioare. Imagini inedite surprinse într-o pădure din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căprioarele sunt foarte răspândite în zonele împădurite din Apuseni
Căprioarele sunt foarte răspândite în zonele împădurite din Apuseni

Camerele de supraveghere instalate în pădurile din Apuseni au surprins câteva secvenţe cu nişte căprioare bucurându-se de o ţopăială în noroiul dintr-o baltă.

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au postat filmul pe contul lor de facebook, cu precizarea că joaca patrupedelor este ”o modalitate pentru păstrarea unei sănătaţi optime”. 

Pe imagini se poate vedea că patrupedele au chef de joacă, se hârjonesc relaxate şi se tolănesc în apă. Apoi aleargă una după cealaltă. Nu este pentru prima dată când cei de la Parcul Natural Apuseni surprind imagini excepţionale din inima pădurii, cu ajutorul unor camere de supraveghere instalate în anumite zone. Nu demult, o cameră a surprins alte imagini rare cu un râs urmărind nişte căprioare.

Căprioara este cea mai mică specie de capre sălbatice din Europa fiind răspândită pe o zonă destul de extinsă adaptându-se la orice mediu, preferând însă zonele cu multă vegetaţie sau cele împădurite. Căprioarele nu sunt foarte pretenţioase în privinţa hranei, preferând vegetalele bogate în apă datorită expunerii îndelungate la radiaţiile solare pe parcursul zilei.

Sursa video: Parcul Natural Apuseni

Aceste mamifere sunt renumite pentru coloritul blănii lor, însă şi pentru calităţile acesteia. În funcţie de anotimp, blana se schimbă asigurând căprioarei o protecţie mult mai mare; iarna blana este mai groasă şi mai deasă păstrând temperatura interioară mult mai ridicată, pe când avra este mult mai subţire si rară, permiţând temperaturii calde să se elibereze din corp. Capul căprioarei este unul mic, fiind de aceeaşi culoare precum restul corpului, prezentând adesea pete de culoare albă, remarcându-se uşor în majoritatea locurilor. Căprioarele pot ajunge la o lungime a corpului de peste 150 centimetrii, greutatea variind între 18 şi 29 de kilograme, în funcţie de zona în care trăieşte.

Perioada de împerechere a căprioarelor este în toiul verii, perioada de gestaţie durând 300 de zile, născând maxim doi pui. Aceştia cresc rapid şi sunt înţărcaţi la 2-3 luni, rămânând cu mama lor până la naşterea următoarei generaţii, circa un an. Speranţa medie de viaţă este între 8 şi 16 ani, variaţia datorându-se habitatului în care se află mamiferele.

Citiţi şi:

Dosarul ”Batthyaneum”: Ministerul Culturii contestă modul cum a fost tradus testamentul de expertul Arhiepiscopiei Romano-Catolice

Studenţii-hackeri de la Cugir. Au „spart“ calulatoarele unui liceu şi au furat adrese de mail şi parole de Facebook ale unor eleve

Un meşteşugar român face biciclete din lemn şi le vinde cu 1.000 de euro în străinătate

Licitaţie de 26 de milioane de euro în Alba: Consiliul Judeţean a pierdut procesul cu CNSC şi trebuie să renunţe la redevenţa cerută operatorului

Cum acţionează un escroc care vrea să înşele prin metoda „Accidentul“. Povestea unei tentative, relatată de o victimă: „Era o voce de bărbat, plângând“

FOTO VIDEO Protest faţă de modificarea legilor justiţiei la Alba Iulia. Oamenii au scandat ”PSD, ciuma roşie” şi ”DNA să vină să vă ia”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite