Cercetaşii din Alba Iulia, cel mai mare grup din ţară, sărbătoresc 21 de ani de la înfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetaşii din Alba Iulia
Cercetaşii din Alba Iulia

Ziua de 5 octombrie reprezintă, pentru cercetaşii din Alba Iulia, mai mult decât o zi de toamnă. Este ziua Centrului Local, ziua în care s-au înfiinţat, ca şi grup, cercetaşii din oraş. Acum 21 de ani, un grup de prieteni studenţi a pus bazele cercetăşiei din Alba Iulia.

În 2015, Centrul Local “Axente Sever” este cel mai mare grup de cercetaşi din ţară, cu aproape 200 de membri, cu cercetaşi de toate vârstele:  lupişori (cu vârsta între 7-11 ani), începand din 2011, temerari (cu vârsta între 11-14 ani), eXploratori (cu vârsta între 15-18 ani), seniori (cu vârsta între 18-24 ani ) şi lideri.

Sâmbătă, 3 octombrie, cercetaşii au sărbătorit ziua Centrului Local în stilul lor caracteristic, în natură, alături de tinerii din grupul lor. Aceştia au urcat pe Mamut, unul din locurile pe care le frecventează des în activităţile lor, fiind pentru prima dată când au reuşit să urce cu toţii, indiferent de vârstă, până în vârf. Pe lângă jocurile specifice lor, jocuri de echipă şi de coordonare, şi-au amintit cu drag de ceea ce au reuşit să realizeze în acest an, de evenimentele la care au participat, care nu sunt puţine.

Printre acestea se numără Deschiderea Anului Cercetaşesc în Oradea, Festivalul Naţional Unitate şi Prietenie, ediţia a 17-a, Bucureşti Quest, Forumul Naţional de Seniori, Festivalul Luminii 2015, Câmpul Naţional de Lupişori din judeţul Bacău, Cupa Izvoarelor din Brezoi, judeţul Vâlcea, Câmpul unităţii de Temerari, Lunca Meteşului, Câmpul unităţii de Lupişori pe Valea Sebeşului, Câmpul Centrului Local – Amazonia, mai exact Lunca Meteşului. Pe lângă acestea au mai avut loc un camp internaţional alături de cercetaşii din Sibiu, în Germania şi evenimentul Farm2Fork din Malta, eveniment dedicat cultivării şi consumului de alimente cât mai ecologic si responsabil.

O dată cu luna octombrie începe şi anul cercetăşesc, fiind momentul când se dă startul unui an plin de activităţi, tabere, evenimente naţionale şi internaţionale. Cercetaşii se pregătesc pentru un camp de toamnă al unităţii de eXploratori în Munţii Şureanu, o ieşire de toamnă a seniorilor şi adulţilor, Festivalul Naţional Unitate şi Prietenie, care are loc de 1 Decembrie, dar şi activităţi individuale pentru grupele de vârstă.

Primăria Alba Iulia începe restaurarea Palatului Principilor din Cetate, reşedinţa lui Mihai Viteazul în anul 1600

 

Clacă organizată de un tânăr din Bucureşti pentru salvarea unei şuri vechi de 150 de ani la Întregalde în Apuseni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite