Apple angajează „paznici de secrete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul pentru angajarea celor doi manageri de securitate a informaţiilor a fost postat pe site-ul oficial al companiei
Anunţul pentru angajarea celor doi manageri de securitate a informaţiilor a fost postat pe site-ul oficial al companiei

Celebra companie americană caută doi manageri de securitate capabili să stopeze scurgerile de informaţii în privinţa prototipurilor iPhone. Măsura vine la scurt timp după ce un angajat Apple a pierdut într-un bar din California de Nord un model încă nelansat de iPhone.

Cei doi noi angajaţi vor completa echipa de securitate a Apple în cadrul căreia activează deja foşti agenţi FBI sau profesionişti super-antrenaţi cu experienţă în serviciile de informaţii sau procuratură, scrie www.huffingtonpost.com. 
„Spionajul corporatist înseamnă bani mulţi. Miliarde de dolari. Paranoia este justificată. Concurenţa este interesată de orice ar intenţiona să producă Apple. Toată lumea e interesată“, a spus Jim Stickley, co-fondator al firmei de consultanţă în domeniul securităţii corporaţiilor TraceSecurity.
Apple se laudă cu meticulozitatea cu care lucrează. Înainte de-a lansa un nou produs pe piaţă, laboratoarele companiei crează mai multe variante ale gadget-ului pentru teste. Tocmai din acest motiv se presupune c ă prototipul de iPhone, recent pierdut de angajatul Apple într-un bar din California de Nord, era foarte apropiat de modelul ce va fi lansat în curând.
Dacă o firmă concurentă reuşeşte să pună mâna pe un astfel de produs aflat într-un stadiu avansat de testare, atunci are timp sufiecient să-l analizeze în detaliu şi să obţină avantaje importante, a mai spus Stickley.

Războiul cu Samsung continuă

Anunţul pentru angajarea celor doi manageri de securitate a informaţiilor a fost postat pe site-ul oficial al companiei într-un moment în care pe piaţa tehnologiei se vorbeşte din ce în ce mai insistent despre lansarea iminentă a modelului iPhone5. Zvonurile spun că iPhone5 se produce deja în laboratoarele Apple, însă compania americană, în ciuda insistenţelor presei de specialitate, refuză să confirme informaţia.
În acelaşi timp, firmele concurente se pregătesc de război. Un director de la Samsung a declarat pentru „Korea Times“ că „în momentul în care iPhone5 va ajunge în Coreea de Sud, vom da în judecată Apple pentru încălcarea patentelor Samsung pentru tehnologia wireless“.
Declaraţia constituie un nou episod în războiul Apple-Samsung. În cadrul mai multor procese, compania americană a cerut omologilor sud-coreeni să-şi retragă de pe pieţele japoneză şi britanică seria de telefoane Galaxy şi tabletele asociate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite