UE impune restricţii de 30km/h pe multe străzi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitivele „alcoolocks“, care detectează şoferii care au consumat alcool şi blochează pornirea autovehiculului, vor fi promovate de Uniunea Europeană (UE).

Biroul de presă al Parlamentului European informează că în materia siguranţei rutiere au fost adoptate 103 măsuri pentru reducerea până în 2020 la jumătate a numărului de decese în urma accidentelor rutiere. Astfel, UE trebuie să promoveze utilizarea aşa numitelor „alcoolocks“ - dispozitive care detectează şoferii care au consumat alcool şi blochează pornirea autovehiculului -, pentru autovehiculele de transport de mărfuri sau de pasageri şi să impună pe întregul teritoriu o limită maximă de viteză de 30 km/h în zonele rezidenţiale. Acestea sunt prevederile unei rezoluţii adoptate de către Parlamentul European marţi, 27 septembrie.

Parlamentul solicită elaborarea în regim de urgenţă a unui nou plan de acţiune pentru siguranţa rutieră şi recomandă armonizarea reglementărilor privind traficul rutier, a semnelor de circulaţie, a testelor de inspecţie tehnică şi a limitelor admise de alcool prezent în sânge.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite