Rulouri delicioase din vinete, reţetă recomandată de chef Joseph Hadad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatul delicios şi aromat pe care chef Joseph Hadad îl recomandă are la bază legumele şi este perfect pentru zilele de vară. Rulourile de vinete umplute cu legume şi sos de roşii se prepară extrem de uşor, fiind gata în doar 30 de minute.

INGREDIENTE:

  • Legume: 1 vânătă, 1 morcov, 100 grame ţelină, 60 grame praz (partea albă), 3 roşii, 1 caţel de usturoi
  • 1 linguriţă de pastă de roşii (bulion)
  • Ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Sare, piper

PREPARARE:

Se pregătesc rulourile: se taie din vânată 4 felii subţiri (cam 2 mm grosime) şi se prăjesc puţin în ulei de măsline până capătă o culoare aurie şi se lasă apoi la scurs pe un prosop de hârtie. Se curăţă morcovul, ţelina şi prazul şi se taie în beţişoare subţiri. Se trag la tigaie, în 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă pătrunjelul (cam 6 fire) tocat mărunt. Se aşezonează cu sare şi piper negru zdrobit. Nu trebuie lăsate mult, e mai bine să ramana “al dente” şi se scot pe un prosop de hârtie. Se pun legumele sotate pe feliile de vinete şi se formează rulourile.

Urmează sosul: se curaţă roşiile de pieliţă şi se taie cubuleţe (cu latura cam de jumatate de centimetru). Într-o tigaie, se adaugă puţin ulei de măsline la încins şi se sotează usturoiul zdobit, alături apoi  de roşii, bulion, sare, piper negru zdorbit şi se amestecă. După preferinte, se mai poste adăuga şi coriandru tocat mărunt.

PREZENTARE:

Pe o farfurie, se pun câteva linguri de sos şi deasupra se aşează rulourile de vinete, după ce au fost puţin încalzite în cuptorul cu microunde sau în cel clasic. Se decorează cu frunze de busuioc şi de rozmarin, cimbruşsi alte ierburi aromatice. Iar pentru un plus de savoare, se pot adăuga şi câteva măsline kalamata fără sâmburi şi niste migdale crocante, un pic coapte în cuptor.

Sursă: chefjosephhadad.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite