O reţetă tradiţională grecească: plăcintă cu spanac şi brânză
0Cine nu a gustat plăcinta cu spanac şi brânză feta care face deliciul bucătăriei tradiţionale greceşti? Ar trebui s-o încerci imediat.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
700 g spanac spălat, opărit şi tocat
300 g brânză feta
1 fir praz
4 fire de ceapă verde
1 linguriţă mentă uscată
½ legătură mărar proaspăt
½ legătură pătrunjel proaspăt
½ linguriţă nucşoară
sare
piper
1 cub concentrat de supă de legume
1 ou bătut
100 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Speli şi toci prazul, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul. Încingi într-o cratiţă 50 de ml de ulei de măsline la flacără medie. Pui prazul şi ceapa verde şi sotezi timp de câteva minute până când prazul se mai înmoaie. Apoi adaugi spanacul şi îl sotezi şi pe el. Dizolvi cubul de concentrat de supă în 200 ml de apă fiartă. Apoi pui şi menta, pătrunjelul, mărarul, piperul, supa şi puţină sare, după preferinţă.