Mâncare de gutui cu pui, combinaţia dintre fructe şi carne făcută să-ţi răsfeţe papilele gustative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncare de gutui cu pui. Asocierea dintre fructe şi carne poate fi cu adevărat delicioasă, iar un preparat care stă mărturie în acest sens este mâncarea de gutui cu pui.

Mâncare de gutui cu pui. Ingrediente pentru 4 porţii

4 gutui
8 bucăţi de pui
6 linguri de zahăr
2 linguri de făină
50g de unt
200 ml apă fierbinte sau supă de pui
50ml smântână lichidă
pătrunjel proaspăt
sare şi piper

Mâncare de gutui cu pui. Mod de preparare

Alegeţi 4 gutui bine coapte, cu coajă, pe care le spalaţi şi le taiaţi în sferturi. Scoateţi sâmburii şi apoi le tăiaţi în felii de aproximativ 0,5cm grosime. Fructele se pun într-o cratiţă, împreună cu jumătate din unt şi cu 50ml de apă, se presară cu sare şi piper proaspăt măcinat, se acoperă cu un capac şi se călesc la foc mic timp de 15 minute. Nu amestecaţi foarte mult ca să nu se sfărâme.

Între timp, puiul se spală şi se şterge bine, se sărează şi se piperează, apoi se prăjeşte în câteva linguri de ulei, într-o tigaie, până se rumeneşte şi devine crocant. Într-o altă tigaie se topeşte zahărul, se trage tigaia de pe foc şi se adaugă restul de unt topit şi 200ml de apă fierbinte sau supă de pui.

Tigaia se pune din nou pe foc şi se lasă să fiarbă până se topeşte zahărul. Se amestecă făina cu 4 linguri de apă, se toarnă peste sosul caramel şi se mai lasă 5 minute pe foc, până se îngroaşă puţin, conform goodfood.ro. Caramelul se toarnă peste gutui, se amestecă şi se serveşte alături de puiul crocant, presărat cu pătrunjel tocat.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite