Cele mai bune condimente pentru miel: cu ce asezonăm friptura de miel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune condimente pentru miel. FOTO Arhivă
Cele mai bune condimente pentru miel. FOTO Arhivă

Cele mai bune condimente pentru miel. Condimentele şi ierburile aromatice sunt cele care fac diferenţa în multe feluri de mâncare. Alegeţi-le pe cele care vă plac din următoarea listă de condimente speciale pentru mielul de Paşte.

Carnea de miel este prezentă şi apreciată în mai multe bucătării tradiţionale şi în funcţie de ţara în care este preparată sub formă de friptură, aceasta este condimentată şi aromată în mod specific. Astfel, dacă în ţările din Orientul Mijlociu vom găsi scorţişoară şi nucşoară în combinaţie cu friptura de miel, în ţările mediteraneene aceasta va fi condimentată cu rozmarin şi cimbru, iar în bucătăria din nordul Africii fulgii de ardei iute şi piperul alb vor fi ingredientele cheie.

Cele mai bune condimente pentru miel

Iată cu ce se mai poate asezona friptura de miel:  

  • Mentă                                                                          
  • Tarhon
  • Salvie
  • Maghiran
  • Curry
  • Piper cayenne
  • Chili
  • Boabe de muştar
  • Turmeric
  • Usturoi
  • Şofran
  • Chimen
  • Harissa
  • Sumac
  • Vadouvan
  • Boabele de ienupăr
  • Cicoare
  • Busuioc
  • Dafin
  • Coriandru
  • Mărar
  • Lemongrass
  • Chimion
  • Garam Masala

Cele mai bune condimente pentru miel. Combinaţii reuşite

Pentru fripturi la grătar, puteţi condimenta carnea cu un amestec de rozmarin, usturoi şi brandy.

Pentru cotletele de miel, puteţi folosi arome exotice şi un amestec de condimente făcut din chimen, şofran, paprika, turmeric, chimion, piper cayenne şi nucşoară.

Cele mai bune condimente pentru miel. Pentru carnea tocată de miel, puteţi folosi un amestec de Garam Masala, ardei iuţi, piper, ceapă, coriandru şi sare.

Pentru o carne fragedă pregătiţi o marinadă cu mentă, suc de lămâie, ulei de măsline, cimbru şi rozmarin.

Cele mai bune condimente pentru miel. Pentru o friptură din pulpă de miel amestecaţi mentă, rozmarin şi usturoi tăiate mărunt cu lămâie, sare şi piper. Zdrobiţi-le pe toate într-un mojar şi adăugaţi-le cărnii înainte de a o introduce la cuptor.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite