5 alimente care înlocuiesc cu succes ouăle atunci când reţeta necesită coacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că nu ai nevoie de ouă pentru a coace cele mai bune prăjituri sau mâncăruri. Foloseşte aceste alimente care vor înlocui perfect ouăle.

Fie că eşti alergic la ouă, fie că pur şi simplu vrei să coci ceva şi nu ai ingredientele necesare în frigider, cel mai probabil ştii că prepararea unei mâncări sau a unui desert la cuptor, fără ouă, este o mare problemă. Şi ţi se pare că aproape fiecare reţetă pe care o întâlneşti are nevoie de ouă.

Cu toate acestea, există alternative la ouă, adică alimente pe care le poţi folosi pentru a face acelaşi preparat, la cuptor. Data viitoare când ai o reţetă care necesită ouă, încearcă aceşti înlocuitori.

1. Sosul de mere

Foloseşte 1/4 cană de sos de mere neîndulcit pentru a înlocui 1 ou în majoritatea reţetelor care necesită coacere. Unii spun că ar trebui să îl amesteci cu 1/2 linguriţă de praf de copt. Dacă tot ceea ce ai în cămară este sosul de mere, atunci pur şi simplu reduci cantitatea de zahăr din reţeta ta. Sosul de mere este, totodată, un înlocuitor foarte popular şi sănătos pentru ulei în foarte multe deserturi făcute la cuptor.

2. Bananele

Foloseşte 1/4 cană de piure de banane (obţinut de la aproximativ o jumătate de banană) pentru a înlocui 1 ou atunci când coci un desert. Reţine că acest truc va da o uşoară aromă de banane acelui desert pe care îl pregăteşti, ceea ce poate fi un lucru bun.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite