Manual de Psihiatrie: ”Imigranţii suferă frecvent de afecţiuni psihice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Imigranţii suferă tulburări de natură psihică mult mai frecvent decât autohtonii, deşi merg mai rar la medic pentru a se trata”, este una dintre temele abordate de noul ”Manual de

”Imigranţii suferă tulburări de natură psihică mult mai frecvent decât autohtonii, deşi merg mai rar la medic pentru a se trata”, este una dintre temele abordate de noul ”Manual de Psihiatrie”, elaborat de 112 specialişti pentru medicii psihiatri rezidenţi.

Se stabileşte clar diferenţa între imigranţii plecaţi din motive economice şi refugiaţii forţaţi să-şi părăsească ţara din motive politice sau religioase.

Conform celor spuse de doctorul Miguel Ángel Jiménez-Arriero, şeful secţiei de Psihiatrie a spitalului Doce de Octubre din Madrid, ”unul dintre principalele motivele şi aspecte psihologice care stau la baza apariţiei acestor tulburări emoţionale şi psihice este pierderea identităţii culturale, în urma părăsirii unui teritoriu şi a instalării într-un altul”.
 
Imigrarea este considerată un factor de risc maxim pentru psihicul uman, de aceea imigranţii suferă de multiple tulburări de natură mentală. Afecţiunile cel mai des întâlnite sunt anxietatea şi depresia.

Preşedintele Asociaţiei Spaniole de Neuropsihiatrie, Alberto Fernández Liria, afirmă că imigranţii fac parte dintre pacienţii care vin rar la cabinetele de specialitate şi atribuie această reticenţă barierelor lingvistice şi culturale.




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite