VIDEO O fetiţă de patru ani, “negociată” de romii din Bacău, autorităţi şi de o familie de italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O copilă de doar patru ani şi jumătate a devenit obiect de negociere într-un scandal dintre o familie de italieni care a câştigat în instanţă dreptul asupra fetiţei, bunicii micuţei care trăiesc într-o comunitate de romi din judeţul Bacău şi autorităţile române care nu au reuşit să execute o hotărâre judecătorească.

În prezent, fata de patru ani şi jumătate aflată în grija bunicilor a ajuns la un hotel din municipiul Bacău, fiind mai degrabă subiectul unei dispute internaţionale, decât copilul cuiva, informează un reportaj al postului de televiziune Antena3.

Născută cetăţean italian, fata a ajuns să trăiască în condiţiile mizere din Orbic

Fetiţia s-a născut în Italia şi are cetăţenie italiană. Cu un tată violent şi o mamă care a neglijat-o, ea a fost crescută de unchi (fraţii tatălui). Când a ajuns la vârsta de doi ani şi jumătate, mama a decis să-şi ia copila şi să o aducă în România. Astfel, de la condiţii decente de trai, fata a ajuns să locuiască împreună cu bunicii la Orbic, un fost sat din judeţul Bacău care, în prezent, a fost încadrat în oraşul Buhuşi. Populaţia cartierului Orbic este formată, aproape în totalitate, din persoane de etnie romă, fiind cunoscut ca una dintre zonele Buhuşiului cu nivel foarte ridicat al criminalităţii.

Familia de italieni care a crescut copila până la doi ani şi jumătate a câştigat, între timp, dreptul în instanţă asupra micuţei. Autorităţile române au fost, astfel, obligate să înapoieze minorul tutorilor legali, însă nu au reuşit să pune în executare hotărârea judecătorească.

Romii refuză să dea copila pe mâna autorităţilor

Bunicii refuză să renunţe la micuţă, întreaga comunitate de ţigani din Orbic fiind alături de rudele din Buhuşi ale fetei. "Mă omor eu, omor copilul şi nu vi-l dau", a spus revoltată Aguriţa Ciubotaru, bunica fetei.

Citeşte cum au decurs negocierile dintre poliţişti şi romi şi vezi VIDEO pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite