Lombardia: Românii îşi pot verifica taxele de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În regiunea Lombardia a început de marţi distribuirea cititoarelor de carduri care vor permite folosirea cardului regional de servicii (CRS) de acasă. Practic, este vorba de un aparat care poate

În regiunea Lombardia a început de marţi distribuirea cititoarelor de carduri care vor permite folosirea cardului regional de servicii (CRS) de acasă. Practic, este vorba de un aparat care poate fi conectat la computer prin intermediul unei mufe USB. Acesta va permite citirea datelor de pe CRS şi accesul la servicii de natură medicală sau administrativă. Cititorul de carduri va putea fi cumpărat la un preţul de 7,50 euro.

În Regiunea Lombardia au fost distribuite deja peste 9 milioane de carduri, cifră care acoperă 99,05% dintre rezidenţi. CRS reuneşte vechiul card de sănătate, codul fiscal şi asigurarea europeană de sănătate (TEAM), la care se adaugă acum cardul naţional de servicii pentru accesul virtual la baza de date a Administraţiei Publice.

Astfel, posesorii cardului îşi vor putea verifica de acasă situaţia taxelor, fişa medicală, îşi vor putea schimba medicul de familie sau vor putea avea acces la propriile date anagrafice. Pentru viitorul apropiat se prevede integrarea CRS eliberat de Regiunea Lombardia într-un sistem care să cuprindă şi Regiuni sau ţări vecine: Rhone-Alpes (Franţa), Canton Ticino (Elveţia), Slovenia şi Provinciile Autonome Trento şi Bolzano.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite