Noul Air Force One vs avionul prezidenţial al Rusiei

Noul Air Force One vs avionul prezidenţial al Rusiei

Noul Air Force One va fi un Boeing 747-8 modificat FOTO Wikipedia

Casa Albă nu renunţă la tradiţie. Noul avion prezidenţial american (sau Air Force One) va fi tot un Boeing 747. Este vorba de un Boeing 747-8 modificat în aşa fel încât să asigure o securitate maximă celui mai puternic om de pe planetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul Air Force One va fi extrem de fiabil şi confortabil. Aeronava este prevăzută cu un „Birou Oval“ zburător, patru motoare GEnx-2B şi tehnologii de ultimă generaţie. De asemenea, ea va putea fi alimentată în zbor şi va fi protejată atât de radiaţiile emise în urma unei explozii nucleare, cât şi de rachete. Alte facilităţi includ un sistem pentru transportarea bagajelor, o sală de operaţii şi două bucătării care pot servi 100 de persoane în acelaşi timp. US Air Force va achiziţiona două avioane Boeing 747-8 pentru a înlocui actualele jumbo jet-uri VC-25A.

În schimb, preşedintele Federaţiei Ruse se deplasează la bordul celebrului Il-96, care a efectuat primul zbor în 1993. Însă acest aparat de zbor nu a reuşit să se impună pe piaţă şi mai poate fi achiziţionat doar în baza unei comenzi. Avionul prezidenţial rus are cam aceleaşi dotări şi facilităţi precum cel american. Potrivit site-ului newsland.com, Il-96 aflat la dispoziţia lui Vladimir Putin este dotat cu echipamente de comunicare şi control de la distanţă a rachetelor strategice ruse, sisteme de bruiaj, trei săli - pentru sport, pentru şedinţe şi pentru conferinţe -, un salon de lux pentru invitaţi, o cantină, un bar, cabine de duş şi o unitate de ajutor medical de urgenţă şi reanimare. Nu se ştie dacă avionul preşedintelui rus poate fi alimentat în zbor, dar poate zbura mai mult decât clasicile IL-96, fiind dotat cu motoare PS-90A modernizate şi cu un rezervor mai mare decât cel obişnuit.

Avionul prezidenţial al Rusiei IL-96 FOTO Bulent Kavakkoru/Planespotters.net

Dacă Forţele Aeriene ale SUA pot alege între Boeing-uri 747, 777 şi 787, Forţele Aeriene ale Federaţiei Ruse pot alege doar un Il-96. Pur şi simplu nu mai există un alt aparat de zbor rusesc capabil să-l transporte pe liderul de la Kremlin fără escală de la Moscova la Washington sau la Beijing, notează Sputnik.

citeste totul despre: