Irak: Cel puţin 29 de persoane au fost ucise într-un atac armat la Bagdad
0
Cel puţin 29 de persoane, dintre care 20 femei, au fost ucise duminică după ce mai mulţi bărbaţi neidentificaţi au atacat două clădiri de apartamente din cartierul Zayouna, aflat în estul Bagdadului, relatează BBC.
Potrivit Ministerului irakian de Interne, atacatorii au ajuns în cartierul rezidenţial cu maşini de teren, apoi au luat cu asalt cele două clădiri, omorând cel puţin 29 de oameni şi rănind alţi 18.
Unul dintre poliţiştii care a ajuns la faţa locului a declarat pentru Reuters că „a găsit trupuri neînsufleţite peste tot”.
„Când am urcat scările am văzut corpurile celor împuşcaţi. Erau peste tot, unii întinşi pe canapea, alţii pe podea, precum şi în bucătărie”, a declarat un ofiţer de poliţie pentru agenţia Reuters.
Până în acest moment niciun grup terorist nu a revendicat atacul. Potrivit unor informaţii ale jurnaliştilor britanici, în cele două clădiri s-ar putea ascunde mai degrabă bordeluri.
Cei care trăiesc în Zayouna au acuzat miliţiile şiite de uciderea femeilor considerate a fi prostituate. În cartierul în care s-a produs atacul locuiesc deopotrivă atât sunniţi şi şiiţi.
Irakul se confruntă în prezent cu o criză provocată de insurgenţii sunniţi din grupul Statul Islamic (IS), rebeli care au reuşit să preia controlul mai multor oraşe din ţară. În luna iunie cel puţin 2.417 de persoane şi-au pierdut viaţa, majoritatea lor fiind civili, potrivit ONU.
În luna mai 2013, un bordel din cartierul Zayouna a fost atacat de mai mulţi bărbaţi neidentificaţi, atacul soldându-se cu moartea a şapte femei şi cinci bărbaţi.
Prostituţia este interzisă conform religiei Islamice.
Citeşte şi:
Insurgenţii jihadişti distrug morminte şi lăcaşe de cult în drumul lor spre Bagdad. Mai multe materiale video postate de aceştia pe diferite reţele de socializare arată cum monumente istorice cu valoare inestimabilă, multe parte din patrimoniul naţional irakian, sunt dărâmate la comanda liderilor Statului Islamic.
Irak: Fisuri în interiorul noului califat. Provocări şi rezistenţă din interior
În ultimele săptămâni, Statul Islamic a fost în centrul atenţiei mass-mediei din întreaga lume, victoriile sale militare luând pe mulţi prin surpindere, dar, aşa cum explică unul dintre cei mai titraţi diplomaţi americani, succesele recente ale autoproclamatului califat nu reprezintă prima ameninţare la adresa stabilităţii Irakului şi nici măcar cea mai serioasă de până acum.
Vizibil afectate de avansul fulgerător al grupării teroriste Statul Islamic, femeile irakiene au început un antrenament militar intensiv, sperând că noile aptitudini să le salveze viaţa, oferindu-le, în acelaşi timp, şansa de a-şi apăra oraşele şi satele de raidurile şi execuţiile în masă ale insurgenţilor suniţi.