Cum îşi caută musulmanii „jumătatea” prin intermediul site-urilor matrimoniale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Găsirea unui partener de viaţă nu este de fiecare dată o sarcină foarte uşoară, mai ales dacă eşti musulman şi opţiunile tale sunt limitate. Pentru aceştia au fost create site-uri matrimoniale prin care celibatarii islamişti îşi pot căuta sufletul pereche pe baza ideologiei sau a cultului religios din care provin, scrie BBC.

Adeem Younis este un tânăr antreprenor musulman care a pus bazele site-ului SingleMuslim.com. Scopul acestui serviciu, care numără în prezent peste 1 milion de utilizatori, este unul mult mai ambiţios decât poate părea la prima vedere. 

„Dorim să ajutăm persoanele să îşi găsească un partener de viaţă, nu o simplă aventură. În Islam, căsătoria reprezintă jumătate din credinţa ta. Religia ne învaţă că mariajul este piatra de temelie a societăţii”, spune Adeem Younis.

Circa patru cupluri de musulmani se întemeiază în fiecare zi, se mândreşte iniţiatorul website-ului SingleMuslim.com. Însă acesta este doar un serviciu dintr-o gamă mult mai largă. Cele mai noi site-uri matrimoniale dedicate musulmanilor le permit acestora să îşi caute parteneri în funcţie de cultul religios, doctrină sau chiar după nivelul de credinţă.

Mohamed şi-a cunoscut soţia, Catherine, prin intermediul unui site de matrimoniale dedicat musulmanilor, acum patru ani. În prezent sunt căsătoriţi şi au doi copii.

„Când cauţi un partener, există foarte puţine alternative în afară de cunoştintele pe care le au prietenii sau familia. Religia noastră ne împiedică să mergem în cluburi sau în alte părţi”, spune Mohamed, originar din Bangladesh.

„Ne-am întâlnit virtual în preajma Paştelui, în 2010. Lucrurile au evoluat foarte repede. La doar patru luni de când am început să vorbim, ne-am şi căsătorit. Pur şi simplu am simţit amândoi că am întâlnit persoana potrivită”, povesteşte Catherine, originară din Marea Britanie.

Specialiştii care studiază acest fenomen spun că identitatea islamului nu este una fizică, ci ideologică, din acest motiv fiind posibile legături chiar şi intre o femeie indo-pakistaneză, de exemplu, şi un bărbat musulman din Africa.

Cu toate acestea, familiile extrem de religioase vor prefera în continuare ca odraslele lor să îşi întâlnească viitori parteneri de viaţă în mod tradiţional, cu ajutorul rudelor. mai scrie BBC. 


Citeşte şi:

„Vin musulmanii!“ - De ce este „islamofobia“ atât de periculoasă

Fie că este vorba despre cel mai popular nume din Anglia, Mohamed, sau doar de faptul că la Pizza Hut meniul cuprinde, mai nou, carne „halal“, orice poveste cu musulmani tinde să genereze controverse şi nu să lumineze, scrie Imran Awan, director al Centrului Aplicat de Criminologie din cadrul Universităţii Birmingham, Marea Britanie, pentru CNN.

„Sunt feministă şi m-am convertit la Islam“ - o americancă susţine că religia musulmană este răspunsul la problema femeilor occidentale

„Islamul s-a dovedit a fi religia care se potrivea cel mai bine cu idealurile mele feministe“, susţine Theresa Corbin, o scriitoare din New Orleans (SUA). Femeia a povestit, pentru CNN, cum s-a convertit la Islam la puţin timp după atacurile din 11 septembrie 2001 şi cum i-a schimbat viaţa această decizie.

FOTO VIDEO Prea sexy pentru regimul islamo-conservator turc: stewardesă concediată de Turkish Airlines pentru că şi-a arătat formele într-o revistă italiană

Turkish Airlines, compania aeriană naţionala a Turciei, şi-a concediat una dintre angajate, stewardesa Zuhal Sengul, după ce conducerea a aflat că angajata este şi model. Şefii companiei au admis că decizia de a o da pe tânără afară vine şi ca urmare a presiunii indirecte exercitate de regimul islamo-conservator devenit tot mai popular în Turcia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite