„Harry Potter“ – un sfârşit şi-un început

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Harry Potter, Hermione Granger şi Ron Weasley aventurile se apropie de final. Pentru starurile care îi întruchipează, Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint, urmează un nou început.

Aventurile ucenicilor vrăjitori din se­­­­ria Harry Potter se află aproape de deznodământ. Recent lansată, cea de-a şaptea peliculă a francizei - „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I“ - marchează „începutul sfârşitului“: din motive de desfăşurare narativă, producătorii au ales o ecranizare în două părţi pentru ultimul roman din seria scrisă de autoarea britanică J.K. Rowling. Cea de-a doua parte a „Talismanelor..." urmează să fie lansată în vara lui 2011, dar pentru actori filmările s-au încheiat deja, în cursul acestui an. Cei trei pro­tagonişti din rolurile principale, Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint, au crescut sub ochii noştri în cei zece ani care s-au scurs de la debutul seriei şi sunt acum în faţa unui nou început. Intim asociaţi în imaginarul colectiv cu personajele care i-au consacrat, cei trei ies în curând de sub „tutela" francizei şi trebuie să se reinventeze sau să dispară de pe firmamentul showbiz-ului.

Interpretul rolului titular, Daniel Radcliffe, este decis să-şi continue cari­era şi îşi dă silinţa să fie perceput ca un actor serios. Starul în vârstă de 21 de ani va reveni pe Broadway (unde a mai jucat în 2007, în piesa „Equus"), cu musicalul „How To Succeed in Business Without Really Trying". Radcliffe interpretează rolul lui J. Pierrepont Finch, un spălător de geamuri, care îşi croieşte drum spre vârful elitelor corporatiste cu ajutorul unei cărţi motivaţionale. Daniel şi-a luat misiunea în serios şi s-a pregătit pentru rol luând lecţii de dans.
Oarecum nostalgică, Emma Watson a declarat recent că finalul seriei seamănă puţin cu „o ieşire la pensie", în ciuda faptului că ştie că mai are multe de făcut. „Am petrecut zece ani lucrând la aceste filme şi sper ca următoarea parte a vieţii mele să fie la fel de frumoasă ca şi precedenta", a spus starul în vârstă de 20 de ani. Emma urmează în prezent cursurile Universităţii Brown (SUA) şi nu se simte deloc „presată" să se implice în alte proiecte actoriceşti. Recent, ea a declarat pentru ediţia americană a revistei „Teen Vogue": „Până nu apare ceva care să mă atragă la fel de puternic, cum a fost cazul cu rolul Hermionei - adică ceva de viaţă şi de moarte - nu vreau să mai joc în nimic". Totuşi, în ultima perioadă, ea a muncit susţinut pentru a-şi face un nume în lumea modei, iar recent lansata linie vestimentară pentru Tree People a creat o impresie plăcută. În curând, Emma urmează să conceapă o colecţie de haine „eco", împreună cu designerul italian Alberta Ferretti.

Ca şi Daniel Radcliffe, Rupert Grint pare decis să îşi urmeze calea în sfera cinematografiei. Actorul în vârstă de 22 de ani a lucrat recent la pelicula „Eddie the Eagle" - povestea primului săritor cu schiurile din Marea Britanie care a ajuns la Jocurile Olimpice de Iarnă. Filmul se află în faza de post-producţie şi are premiera în vara lui 2011. Talentatul actor a mărturisit că, dacă nu s-ar fi orientat spre cinema, ar fi devenit artist plastic: „Întotdeauna m-am ocupat cu asta. Desenez şi pictez constant - e un hobby cu acte-n regulă", a mărturisit Grint.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite