I-au cucerit şi pe români cu jocul "Triburile"
0Henrik Klindworth, Eike Klindworth şi Michael Zillmer i-au cucerit şi pe români cu Triburile, un joc în a cărui producţie nu au investit niciun euro. Citiţi în numărul 18 al revistei „Forbes România“, apărut astăzi la chioşcuri, povestea celor trei nemţi care au creat jocul online Triburile.
Ţi-au bântuit nopţile şi ţi-au organizat timpul, mai ceva ca un job bine plătit. Henrik Klindworth, în vârstă de 26 de ani, Eike Klindworth (24 de ani) şi Michael Zillmer (26 de ani), producătorii jocului online bazat pe un browser Triburile şi fondatorii InnoGames, au creat o companie cu o cifră de afaceri de peste zece milioane de euro fără vreo investiţie iniţială.
Un concept simplu
Jocul conceput de ei în urmă cu şase ani, TribalWars are versiuni lansate în 56 de ţări, printre care şi în România(unde este cunoscut drept Triburile). Cei trei au exploatat un concept cât se poate de simplu: jocurile bazate pe un browser sunt diferite de alte jocuri video sau pentru calculator în special pentru că nu necesită instalarea unui soft.
Este nevoie numai de un browser de Internet şi sunt gratuite. Rezultatul a întrecut, însă, toate aşteptările. Până şi CEO-ul celui mai mare rival, BigPoint, se vede nevoit să aprecieze acum performanţa celor trei tineri. „Ce au făcut ei este impresionant”, recunoaşte Heiko Hubertz, şeful şi fondatorul BigPoint.
InnoGames a reuşit să devină al treilea mare producător mondial de jocuri pe baza unui browser, după BigPoint şi Gameforge, toate - companii nemţeşti. E drept, la o distanţă imensă faţă de primul loc, care a depăşit 80 de milioane de jucători. Dar un competitor serios, care s-a ridicat prin forţe proprii, de la zero, hrănit, cel puţin în primii doi ani, cu mult entuziasm şi cu o ingeniozitate demne de invidiat. Nici măcar criza economică nu le-a dat peste cap planurile celor trei şefi de la InnoGames.
România, o piaţă importantă
Eike Klindworth, Henrik Klindworth şi Michael Zillmer (de la stânga la dreapta) se aşteaptă ca în 2009 să-şi dubleze veniturile p Foto: Sorin Stana
Pentru anul acesta, Henrik Klindworth, Eike Klindworth şi Michael Zillmer se aşteaptă la dublarea veniturilor, astfel că, pentru prima dată de la înfiinţarea companiei, şi câştigurile lor vor depăşi zece milioane de euro.
Chiar dacă InnoGames mai are de tras până să ajungă lider modial pe segmentul de jocuri bazate pe un browser, TribalWars şi versiunile lui în alte 30 de limbi străine este recunoscut ca fiind, de departe, cel mai bun ca grafică, punctează Andreas Lober, fondatorul BrowserGames Forum.
România este alături de Germania, Portugalia, Olanda, Polonia şi Marea Britanie una dintre cele mai puternice pieţe pentru InnoGames. Varianta românească a fost lansată la începutul lui 2007, când o româncă stabilită în Germania, Carmen Schwarz, în vârstă de 40 de ani, i-a convins să o angajeze ca manager de comunitate pentru România. În doi ani, numărul utilizatorilor pentru Triburile.ro a crescut până la aproximativ 175.000 de jucători.
Mai puteţi citi în ,,Forbes România“
- 4G, începe revoluţia! În industria telefoniei mobile, marii jucători se luptă în minute, se duelează în cartele şi se întrec în numărul de mesaje oferite. Indiferent cine câştigă aceste bătălii mărunte, „războiul“ are un singur învingător: tehnologia 4G!
- Prizonieri în bănci. Vânătoarea de salarii din sistemul bancar de acum un an s-a transformat, în prezent, într-o cursă pentru supravieţuire.
- Amnezie totală pe piaţă! Banii care se plimbă nestingheriţi prin economia mondială au alimentat pe piaţa financiară preţuri de domeniul fantasticului. Nu ţi se pare un scenariu cunoscut?
- Nu sufocaţi economia! Majorarea TVA, o strategie total greşită pentru România.