CNA nu este de acord cu intrarea TVR în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu susţine intrarea Televiziunii Române în insolvenţă, decizie luată prin vot în cadrul şedinţei de joi.

Forul audiovizual a dat aviz negativ iniţiativei legislative a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu de modificare a Legii de funcţionare a SRR/SRTV privind posibilitatea Consiliului de Administraţie (CA) din TVR de a decide intrarea în insolvenţă.

Guvernul României a solicitat CNA opinia motivată privind susţinerea sau respingerea iniţiativei legislative de modificarea a Legii 41/1994 referitoare la organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a Societăţii Române de Televiziune (SRTv); propunere legislativă care ar pemite CA al TVR să poată decidă intrarea în insolvenţă a societăţii, după cum scrie Mediafax. 

Cei şase membri care au votat trimiterea unui aviz negativ au fost Valentin Jucan, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu, Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu. Pe de altă parte, trei membri – Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Radu Călin Cristea – au fost de acord cu iniţiativa legislativă care ar permite Societăţii Publice de Radio şi Televiziune de a intra în insolvenţă. 

Radu Călin Cristea şi-a motivat votul pentru modificarea Legii prin faptul că intrarea în insolvenţă a instituţiei ar însemna deblocarea conturilor TVR şi ar elimina popririle pe utilităţi.

La polul opus, mai mulţi membri CNA au subliniat că nu intră în competenţa lor să se pronunţe în ceea ce priveşte modificarea legislativă şi nici nu au vreo responsabilitate directă în legătură cu organizarea şi funcţionarea TVR. De altfel, votul este unul consultativ. Totuşi, Valentin Jucan le-a atras atenţia coleilor săi, fiind de părere că ar trebui să fie direct interesaţi de ceea ce urmează să se întâmple cu Televiziunea Publică.

Miercuri, 7 aprilie, Consiliul de Administraţie al TVR a votat-o pe Monica Ghiurco pentru a prelua funcţia de preşedinte-director al TVR, urmând ca ea să fie audiată în Comisiile de Cultură, care vor da un aviz consultativ. Plenul reunit al Parlamentuluie ste cel care va vota propunerea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite