Ileana Ciuculete a murit

Ileana Ciuculete a murit

Ileana Ciuculete a murit

Interpreta de muzică populară Ileana Ciuculete a murit marţi seară, la spital, la vârsta de 59 de ani, în urma unor complicaţii ale unei hepatite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moartea Ileanei Ciuculete a fost confirmată de soţul artistei pentru spynews.ro.
 
Jurnalista Mara Bănică a postat, pe Facebook, un mesaj în care îşi exprimă regretul pentru pierderea artistei Ileana Ciuculete şi spune că aceasta ar fi făcut „o ciroză galopantă dintr-o hepatită C despre care nu ştia.“
 
„Sunt în stare de şoc. Am citit, scurt, în ziare. Apoi l-am sunat pe Cornel, în speranţa unei glume proaste. Nu...Ileana s-a prăpădit, în spital, în braţele lui. Mi-a spus, printre lacrimile lui şi ale mele, că Ileana a făcut o ciroză galopantă dintr-o hepatită C despre care nu ştia. Doamne! Mie tot nu-mi vine să cred“, a scris Mara Bănică pe Facebook. 
                                                                                         Imagine din 2003 FOTO Mediafax 
 
„Acum am vorbit cu soţul ei şi mi-a zis că s-a dus. E groaznic. O cunosc de când aveam 14 ani, am urcat pe aceeaşi scenă. Încă nu îmi vine să cred. Acum trei zile am vorbit ultima oară cu ea, era acasă, nu se simţea bine din cauza unei răceli. Îmi pare rău că nu am fost să o văd“, a spus Elena Merişoreanu, în direct, la Antena Stars. 
 
A înregistrat peste 400 de melodii

Ileana Ciuculete s-a născut în 1957, în satul Gubaucea, din comuna Vela, judeţul Dolj. Şi-a început cariera muzicală încă din adolescenţă, când la vârsta de 14 ani a debutat în Ansamblul „Nicolae Bălcescu“ din Craiova. 

A absolvit Liceul de Matematică-Fizică „Traian“ din Drobeta-Turnu Severin, însă a continuat activitatea în domeniul muzical. A înregistrat peste 400 de melodii proprii, adunate în 24 de albume. În 2005, Ileana Ciuculete a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului de muzică populară „Ciorbă de curcan“.

Cariera sa artistică a fost presărată cu colaborări variate, printre care cele cu Andra, Axinte de la Vacanţa Mare şi Denisa, dar şi cu tarafuri – din Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova. De asemenea, a făcut parte din ansamblurile folclorice „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, „Căluşul“ din Scorniceşti, „Danubius“ din Drobeta Turnu-Severin.  

citeste totul despre: