Patru studenţi români au trecut în a doua etapă a competiţiei internaţionale Electrolux Design Lab 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănuşa din imagine îmbină nanotehnologia cu razele laser pentru a scoale petele din haine la atingere   FOTO: Electrolux Design Lab 2014
Mănuşa din imagine îmbină nanotehnologia cu razele laser pentru a scoale petele din haine la atingere   FOTO: Electrolux Design Lab 2014

O mănuşă care elimină petele de pe haine îmbinând nanotehnologia, razele laser şi apa, o seră care creşte plantele de răsad până la fruct în 24 de ore, un sistem care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial şi un purificator inteligent al aerului benefic pentru astmatici sau persoanele cu alergii sunt cele patru invenţii româneşti care au ajuns în a doua etapă a competiţiei internaţionale Electrolux Design Lab 2014.

Patru proiecte româneşti au trecut în a doua etapă a competiţiei Electrolux Design Lab 2014, după ce, în prima fază a concursului, România a înregistrat cel mai mare număr de calificări la nivel mondial. În etapa a doua, concurenţii vor dezvolta textele şi vizualurile prin care să îşi susţină conceptele înscrise în concurs, detaliindu-şi ideile.

Proiectele vor putea fi votate de către public în perioada 16 – 28 iunie, iar cele mai votate trei proiecte vor ajunge direct în Top 35, se precizează într-un comunicat de presă.

Proiectele câştigătoare

Este vorba de Conceptul Instant Cleaning Glove, dezvoltat de Ştefan Bogdan, de la Universitatea de Arte şi Design din Timişoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, razele laser şi apa într-o soluţie rapidă şi eficientă de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au apărut.

image

Al doilea proiect este GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, de la Universitatea de Vest din Timişoara, reprezintă o seră modulară ce creşte plantele de la nivelul de răsad până la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deşeurile alimentare organice pentru compost, lumina solară şi umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul clădirilor, GARDEN POD transformă deşeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienţi de care are nevoie fiecare plantă pe care o conţine.

image

Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studentă a Universităţii de Vest din Timişoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile şi mirosurile alimentelor la nivel senzorial şi transmite această informaţie către un microcip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mâncării de care îi este poftă deşi consumă alte alimente.

image

Proiectul AMO – Love people al lui George Preoteasa, din cadrul Alternative School for Creative Thinking din Bucureşti, este un purificator inteligent al aerului, care îmbină funcţia sa de bază cu funcţii de divertisment şi de educare a copiilor diagnosticaţi cu autism. De asemenea, AMO este benefic pentru astmatici sau pentru persoanele cu alergii.

image

FOTO Opt români calificaţi în competiţia Electrolux Design Lab 2014 pun România pe harta designului internaţional

FOTO Cu ce ar putea fi înlocuită maşina de spălat în viitorul apropiat

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite