Românii care au creat manuale cu adevărat digitale primesc finanţare britanică şi se extind internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Dinu (stânga) şi Paul Balogh, într-o prezentare a clasei inteligente la liceul „Nicolae Kretzulescu“.
Cristian Dinu (stânga) şi Paul Balogh, într-o prezentare a clasei inteligente la liceul „Nicolae Kretzulescu“.

Read Forward îşi deschide în ianuarie 2015 primul birou internaţional în Marea Britanie în urma selectării în acceleratorul de business Emerge Education din Londra.

Compania Read Forward va beneficia de o rundă de finanţare de tip seed şi de acces la o serie de parteneriate valoroase într-una din cele mai dinamice pieţe de eLearning din lume, cu o creştere anuală de 23%. „Avem ţeluri mari şi nu ne aşteptăm să fie uşor. Cu siguranţă începem o nouă etapă cu mult mai multă adrenalină“, a declarat Cristian Dinu, cofondator Read Forward, potrivit comunicatului remis „Adevărul“. Read Forward este unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa de publicaţii electronice din România, compania fiind responsabilă pentru realizarea primului manual digital în limba română (Lecţia verde), precum şi de producţia de manuale digitale pentru editura Humanitas şi pentru programul Samsung SmartClassroom.

Compania a câştigat la sfârşitul lui 2014 procesul de selecţie a acceleratorului de business Emerge Education din Londra pe baza softului educaţional Learn Forward. Este o platformă de editare a manualelor digitale dezvoltată în jurul unui concept inovativ ce pune accent pe funcţia colaborativă a procesului de educaţie. Piaţa de eLearning în Marea Britanie este una din cele mai dinamice din lume, cu o rată de creştere anuală de circa 23%.

Biroul din Londra va fi lansat la mijlocul lunii ianuarie, sub forma unei companii britanice ce va prelua numele software-ului: Learn Forward Limited, scopul acesteia fiind să continue dezvoltarea şi adaptarea software-ului pentru piaţa internaţională. Printre elementele de noutate propuse de Learn Forward se află includerea în manuale a unui sistem de management al educaţiei ce permite colaborarea în timp real a elevilor în realizarea de exerciţii şi proiecte, precum şi coordonarea şi supravegherea activităţilor acestora de către profesori.

Clasa inteligentă de la liceul „Nicoale Kretzulescu“

„Piaţa de manuale digitale este pe cale să explodeze în Europa, însă mult prea des manualele digitale rămân doar umbre ale manualelor fizice. Ceea ce propunem prin software-ul nostru este un nou tip de manuale digitale, unul care să contribuie în mod real la procesul de educaţie şi să nu fie doar un caz de tehnologie de dragul tehnologiei. Succesul, pentru noi, înseamnă profesori care sunt ajutaţi şi nu încurcaţi de tehnologie“, a declarat Paul Balogh, cofondator Read Forward.

Educație

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite